Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2024
διάφοραΔεν ξόδεψα ούτε μια κοπέλα για το γάμο του γιου μου. Τα...

Δεν ξόδεψα ούτε μια κοπέλα για το γάμο του γιου μου. Τα πεθερικά έκαναν τα πάντα μόνοι τους. Ήταν χαρούμενοι που τουλάχιστον κάποιος ζήτησε από την κόρη τους να παντρευτεί. Ήμουν ο μόνος που καθόταν σε αυτόν τον γάμο μαζί μου, γιατί ήξερα ποια ήταν πλέον η νύφη μου

Νομίζω ότι πολλές μητέρες θα με καταλάβουν τώρα: τι μπορείς να κάνεις όταν βλέπεις ότι ο ίδιος σου ο γιος έχει βρει μια όχι και τόσο καλή σύζυγο, και το καταλαβαίνεις αυτό πολύ καλά.

Ίσως το παράκανα όταν ήθελα να προστατεύσω τον γιο μου από την κακή γυναίκα του, αλλά δεν έπιασε – τώρα οι δυο τους δεν θέλουν να μου μιλάνε.

Θέλω να σας πω όλη την ιστορία με περισσότερες λεπτομέρειες, ώστε να καταλάβετε ότι δεν είμαι τόσο κακή πεθερά, στην πραγματικότητα, γιατί αναμίχθηκα στην οικογένεια του γιου μου, και ίσως κάποιος μου δώσει μια συμβουλή: τι πρέπει να κάνω τώρα, πώς να βγω από αυτή την κατάσταση; Έχω δύο παιδιά, δύο γιους. Ο μεγαλύτερος αποφάσισε να παντρευτεί αμέσως μετά το στρατό. Η πόλη μας είναι μικρή, οπότε όλοι γνωρίζουν τα πάντα για όλους, και αμέσως μου είπαν για το παρελθόν αυτής της κοπέλας, της εκλεκτής του γιου μου Ρομάν: της άρεσε να βγαίνει έξω, ήταν κακή μαθήτρια, μόλις που τελείωσε το σχολείο, και πολλά άλλα πράγματα που δεν ήταν πολύ καλά. Λοιπόν, αγαπητές γυναίκες, πρέπει να συμφωνήσετε – ποιος ονειρεύεται ένα τέτοιο πάρτι για τον γιο του; Όταν ο γιος μου έφερε αυτή τη Λένα στο σπίτι μας, την αντιπάθησα αμέσως: πήρε μια τσίχλα στο στόμα και τη μάσησε για να αποφύγει να μου μιλήσει.

Αργότερα είπα στον γιο μου να μην αφήσει πια αυτή τη Λένα να έρθει στο σπίτι μας. Αλλά τι μπορούσα να κάνω όταν έμαθα ότι το ζευγάρι είχε ήδη κάνει αίτηση στο ληξιαρχείο και είχε κλείσει καφετέρια για τον γάμο; Τα πεθερικά πλήρωσαν όλο το γάμο: ήταν χαρούμενοι που τουλάχιστον η “όμορφη” κόρη τους παντρεύτηκε κάποιον, γιατί κανείς άλλος δεν της ζητούσε να παντρευτεί. Πώς ζούσαν οι νέοι; Ήταν τόσο άσχημα. Νοίκιασαν ένα διαμέρισμα και τσακώθηκαν πριν παντρευτούν.

Η νύφη δεν ήταν ασυνήθιστη στην προηγούμενη ζωή της, της άρεσε να χαλαρώνει με τους φίλους της μέχρι αργά το βράδυ και δεν καλούσε τον Ρωμαίο μαζί της. Το σπίτι είναι πάντα βρώμικο. Τσακώνονται, η νύφη μου πετάει τον Ρόμαν έξω από την πόρτα και αυτός έρχεται σε μένα σκυθρωπός. Θα κοιμηθεί, θα καλέσει πίσω την Έλενα και θα τρέξει πίσω σε αυτήν. Αισθάνομαι ότι η ζωή δεν θα ξαναγίνει φυσιολογική, και έχει ήδη προβλήματα στη δουλειά του.

Αλλά πόσο καιρό μπορώ να συνεχίσω; Άρχισα να τηλεφωνώ στον Roman κάθε μέρα, ζητώντας του να αλλάξει γνώμη όσο ήταν ακόμα νέος. Επειδή ο γάμος του δεν πάει καλά τώρα, και εξακολουθώ να θέλω εγγόνια. Και αργότερα πήραν διαζύγιο, δεν μπορούσαν να ζήσουν μαζί για πολύ καιρό. Τότε ο γιος μου γνώρισε μια άλλη γυναίκα. Επιπλέον, γνωρίζω την οικογένειά της, είναι πολύ καλοί άνθρωποι, πράγμα που σημαίνει ότι ούτε αυτή είναι κακή.

Αλλά χάρηκα πολύ νωρίς, καθώς η πρώην νύφη μου επανεμφανίστηκε στον ορίζοντα. Άρχισε να δικαιολογείται λέγοντας ότι είχε καταλάβει τα πάντα, είχε βγάλει τα συμπεράσματά της και σίγουρα θα ήταν καλή σύζυγος γι’ αυτόν.

Ο Ρωμαίος μου πίστεψε και πάλι την πρώην του. Επέστρεψε σε αυτήν. Έκαναν ξανά αίτηση. Ο γάμος πλησιάζει, και ο γιος μου και εγώ έχουμε μόνο μια σύντομη συνομιλία στο τηλέφωνο- μου είπε για τα σχέδιά του, αλλά αρνείται κατηγορηματικά να με καλέσει στο γάμο.

Και δεν θα ήθελα πραγματικά να πάω εκεί, για να είμαι ειλικρινής, αλλά το γεγονός είναι ότι είμαι εντελώς αποκομμένη από τη ζωή του; Δεν αγαπώ τη νύφη μου, φυσικά, αλλά αγαπώ τον γιο μου, είμαι η μητέρα του.

Το μόνο που του εύχομαι είναι να είναι καλά. Είναι δυνατόν να ανταλλάξεις την ίδια σου τη μητέρα με μια ξένη γυναίκα; Ειλικρινά, είμαι απελπισμένος. Πρώτα δεν με καλούν στο γάμο, μετά δεν μου δείχνουν τα εγγόνια μου. Ναι, μπορεί να το παράκανα, αλλά παραμένω μητέρα, ο πιο κοντινός άνθρωπος στον γιο μου.

Τα πιο σημαντικά