Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2024
ΕλλάδαΣχολεία: Eκτακτη ανακοίνωση – Κλειστά στις 4 Νοεμβρίου

Σχολεία: Eκτακτη ανακοίνωση – Κλειστά στις 4 Νοεμβρίου

Την απόφασή τους για κλειστά σχολεία την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου και την διεξαγωγή σε όλη την επικράτεια πορειών διαμαρτυρίας για μια σειρά από ζητήματα που άπτονται της καθημερινότητας στο σχολικό περιβάλλον ανακοίνωσαν οι μαθητές.

Με κλειστά σχολεία και διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα, οι μαθητές διεκδικούν να εισακουστούν τα αιτήματά τους. Με το μήνυμα «εμείς βάλαμε στην τσέπη το κινητό μας, εσείς όμως κάνατε χάλια το σχολείο μας» η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας κάνει κάλεσμα για κλειστά σχολεία και κινητοποίηση στις 12:00 στα Προπύλαια, τονίζοντας ότι στις 4 Νοέμβρη «το υπουργείο Παιδείας παίρνει αποβολή από τους μαθητές».

Οι μαθητές/τριες αντιδρούν για την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα σχολεία και την απραξία του υπουργείου Παιδείας, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι «μας αντιμετωπίζει λες και είμαστε εγκληματίες» και πως «μετατρέπει τα σχολεία σε αναμορφωτήρια με άδικες ποινές, αποβολές, ένα κλίμα τρομοκρατίας και πειθάρχησης που κάνουν το σχολείο ακόμα πιο απωθητικό και ανταγωνιστικό».

Παράλληλα καλούν μεταξύ άλλων τα μαθητικά συμβούλια και τα σχολεία «να συζητήσουν και να αποφασίσουν συμμετοχή με τα κοινά μας αιτήματα αλλά και δικά τους αιτήματα, στην πανελλαδική μέρα μαθητικών κινητοποιήσεων, καταλήψεων, αποχών και δράσεων, Δευτέρα 4/11».

Όπως υπογραμμίζουν τα αιτήματά τους για τις 4/11 είναι τα εξής:

– Φτάνει με άδικες αποβολές και την τρομοκρατία σε συμμαθητές μας

– Να γίνουν όλες οι εκδρομές και να στηριχτούν οικονομικά όλα τα παιδιά για να πάνε.

– Να καλυφθούν όλα τα κενά εκπαιδευτικών

– Πάρτε πίσω τις συγχωνεύσεις τμημάτων

– Επιδιορθώσεις και έλεγχοι στα σχολικά κτήρια και τις υποδομές

– Ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί σε όλα τα σχολεία

– Δωρεάν σνακ στους μαθητές, μείωση των τιμών στα κυλικεία με κατάργηση του ΦΠΑ!

– Καμία σκέψη για τριπλές πανελλαδικές! Κατάργηση ΕΒΕ και Τράπεζας Θεμάτων

αφισα

Πηγή: alfavita.gr

Τα πιο σημαντικά