Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2024
ΕλλάδαΠάει για την απόλυτη ανατροπή ο Κασσελάκης - Μαθεύτηκε τι πάει να...

Πάει για την απόλυτη ανατροπή ο Κασσελάκης – Μαθεύτηκε τι πάει να κάνει

Κόμμα μέσα στο κόμμα πάει να στήσει ο Κασσελάκης, η αναβολή του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ και η εξωστρέφεια του Ανδρουλάκη

Κεραυνός έπεσε στο ΣΥΡΙΖΑ με την κίνηση του Στέφανου Κασσελάκη να βγάλει στη φόρα το site του και να ζητάει εγγραφές μελών. «Κόμμα μέσα στο κόμμα». «Τι γελοιότητες είναι αυτές;». Αυτές οι δυο φράσεις ήταν οι πιο ήπιες και μάλιστα άκουσα πως υπάρχει σκέψη και πάλι να πέσει πρόταση για διαγραφή του. Ήδη έχουν γίνει δυο μέχρι τώρα, αλλά τίποτα μέχρι στιγμής, τόσο για την κίνηση του σκηνοθέτη Θέμη Μουμουλίδη όσο και του πρώην διευθυντή του κόμματος Θύμιου Γεωργόπουλου. Θα δείξει όμως σήμερα στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας τι γίνεται.

kasslakis 822x1080 1

Οι δρόμοι Κασσελάκη

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη περίοδο έχει δυο δρόμους: σύνεδροι και δημοψήφισμα. Ο πρώτος, αρκετά πιο σύντομος, δρόμος προς τον τελικό προορισμό του γνωρίζει πως είναι η εξασφάλιση της πλειοψηφίας των συνέδρων στις 2 και 3 Νοεμβρίου. Μόνο έτσι θα έχει πιθανότητες να βγει ξανά στον αφρό. Γι’ αυτό και απευθύνει καλέσματα για εγγραφές. Μόνο που μέχρι στιγμής δεν υπάρχει προθυμία. Ο δεύτερος δρόμος είναι να γίνει δημοψήφισμα εσωκομματικό σε εθνικό επίπεδο, το οποίο στην αρχή της θητείας του είχε επικαλεστεί πολλές φορές. Πλέον το επαναφέρει στο τραπέζι ως μέτρο αντιστήριξης της προσπάθειά του.

Η μετάθεση του συνεδρίου…

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί και το σενάριο να μετατεθεί εκ νέου το συνέδριο. Επισήμως διαψεύδεται από την Κουμουνδούρου η όποια υπόνοια. Ο Στ. Κασσελάκης πρόβλεψε πως θα αναβληθεί. Και να πω την αλήθεια, αυτό μαθαίνω και εγώ ότι παίζει.

kasselakis 2

…ή η αναβολή

Η έσχατη μάχη του Κασσελάκη για το εάν θα μπορέσει να κατέβει υποψήφιος θα δοθεί στο έκτακτο συνέδριο το τριήμερο 8 έως 10 Νοεμβρίου, ακόμη κι αν αυτό συγκληθεί (όπως έχει προγραμματιστεί άλλωστε), μετά το πέρας της προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων για την ηγεσία (που έχει οριστεί για τις 24 Οκτωβρίου). Θεωρεί ότι εάν έχει την πλειοψηφία του συνεδρίου με το μέρος του, θα ανατραπεί η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής που τον αποκλείει. Όπως είπαμε και παραπάνω, το συνέδριο είναι πολύ πιθανόν να μην γίνει. Όσοι γνωρίζουν καλά τα ενδότερα της Κουμουνδούρου, εκτιμούν πως μπορεί να φτάσουμε στις εσωκομματικές εκλογές της 24ης Νοεμβρίου, να αναδειχθεί νέος πρόεδρος, και να περάσει καιρός μέχρι να συγκληθεί το συνέδριο. Πότε μπορεί να συγκληθεί; «Όταν πέσουν οι τόνοι» όπως μου λέει χαρακτηριστικά πρώην υπουργός του Τσίπρα.

Τα πιο σημαντικά