Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2024
ΕλλάδαΑποκάλυψη Καλλιακμάνη για τον Μπάλτοκ: «Στο τραπέζι της πισίνας βρέθηκαν δύο ποτήρια»

Αποκάλυψη Καλλιακμάνη για τον Μπάλτοκ: «Στο τραπέζι της πισίνας βρέθηκαν δύο ποτήρια»

Ο επίτιμος πρόεδρος των αστυνομικών Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, αναφέρθηκε στις πρώτες ενδείξεις για την αιτία θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ.

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ βρέθηκε νεκρός την Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου. Η σορός του εντοπίστηκε στην πισίνα της οικίας του στα νότια προάστια, και το γεγονός έγινε γνωστό όταν η σύζυγός του, αναζητώντας τον επί ώρες για να ευχηθεί «χρόνια πολλά» στο παιδί τους, αδυνατούσε να τον εντοπίσει.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο θάνατος του 31χρονου εκτιμάται να έχει σημειωθεί γύρω στις 19:00. Ωστόσο, η Αστυνομία έλαβε την ειδοποίηση στις 22:00. Το σπίτι του σφραγίστηκε κατόπιν εισαγγελικής εντολής και θα ανοίξει ξανά όταν κριθεί απαραίτητο, με νέα εντολή από τον εισαγγελέα.

«Ένας άνθρωπος βρέθηκε νεκρός στον πάτο της πισίνας, μπρούμυτα, η γυναίκα του έπαιρνε από το μεσημέρι. Πήρε τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, τον βρήκε μπρούμυτα». Με τα λόγια αυτά περιέγραψε αρχικά τον θάνατο του 31χρονου ποδοσφαιριστή, Τζορτζ Μπάλντοκ, ο επίτιμος πρόεδρος των αστυνομικών Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

«Οι πληροφορίες λένε ότι υπήρχαν δύο ποτήρια στο τραπέζι. Ψάχνουν να δουν μήπως ήταν κάποιος εκεί από τις κάμερες. Ποιες ήταν οι αιτίες του θανάτου… Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι πρόκειται για ανακοπή, για πνιγμό. Θα το πουν οι ιατροδικαστές. Σκονισμένο το τραπέζι…», σημείωσε στο Action24 ο κ. Καλλιακμάνης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν υπήρχαν σημάδια ή μώλωπες, ένα τραπεζάκι με δύο ποτήρια και η έρευνα επικεντρώνεται αν υπήρχε κάποιος εκεί. Απ’ ότι φαίνεται πάντως τα αίτια ήταν παθολογικά. Δεν δείχνει εγκληματική ενέργεια».

Σχετικά με τα δύο ποτήρια, εξήγησε πως αυτό μπορεί να είναι τυχαίο. «Μπορεί ο άνθρωπος στο ένα να είχε νερό στο άλλο το ποτό του. Μπορεί χίλια δυο. Θα δούμε».

Την έρευνα έχει αναλάβει υποδιεύθυνση Ασφαλείας νοτιοανατολικής Αττικής, με τις πρώτες πληροφορίες απ’ την Αστυνομία να αναφέρουν πως δεν βρέθηκαν χτυπήματα στο σώμα του Μπάλντοκ, ωστόσο η ακριβής αιτία του θανάτου του θα προκύψει από την νεκροψία-νεκροτομή, η οποία θα γίνει σήμερα.




Τα πιο σημαντικά