Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2024
ΕλλάδαΉπιαν αντί για σφηνάκια απορρυπαντικό πλυντηρίου: Νοσηλεύονται στη ΜΕΘ 5 άτομα -...

Ήπιαν αντί για σφηνάκια απορρυπαντικό πλυντηρίου: Νοσηλεύονται στη ΜΕΘ 5 άτομα – Σοκαριστικές σκηνές στο μπαρ του ξενοδοχείου

Πέντε άτομα στη ΜΕΘ μετά από κατανάλωση απορρυπαντικού αντί για αλκοόλ

Πέντε άτομα νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) μετά από κατανάλωση απορρυπαντικού, το οποίο τους σερβιρίστηκε αντί για αλκοόλ σε μπαρ ξενοδοχείου στις Γούβες. Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα του Σαββάτου, όταν μια παρέα τουριστών και εργαζόμενων του ξενοδοχείου διασκέδαζε στο μπαρ.

Δείτε το βίντεο:



Η κατάσταση των νοσηλευόμενων

Τέσσερα από τα άτομα αυτά νοσηλεύονται στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, όπου βρίσκονται διασωληνωμένα και υποστηρίζονται μηχανικά, ενώ το πέμπτο άτομο, το οποίο έχει υποστεί οίδημα στο λάρυγγα, μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου. Η κατάσταση των ασθενών είναι σοβαρή, και οι γιατροί θα προχωρήσουν σε περαιτέρω εξετάσεις μόλις σταθεροποιηθούν, ώστε να ελεγχθούν τυχόν βλάβες σε άλλα όργανα.

Το χρονικό

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο μπαρ του ξενοδοχείου διασκέδαζαν δύο Άγγλοι τουρίστες, ηλικίας 69 και 67 ετών, ένας Γερμανός 35 ετών και δύο εργαζόμενοι του ξενοδοχείου, 45 και 38 ετών. Η 29χρονη μπαργούμαν, η οποία βρισκόταν επίσης στον χώρο, θέλοντας να κεράσει την παρέα, σέρβιρε σε όλους σφηνάκια από ένα υγρό που βρήκε στο ψυγείο σε γυάλινο μπουκάλι, το οποίο νόμιζε ότι ήταν τσικουδιά.

Χωρίς να γνωρίζει ότι το υγρό ήταν απορρυπαντικό, σέρβιρε και για τον εαυτό της, ωστόσο δεν πρόλαβε να πιει από το ποτήρι της πριν παρουσιαστούν τα πρώτα συμπτώματα στους υπόλοιπους.

Άμεση αντίδραση και νοσηλεία

Μετά την κατανάλωση του υγρού, οι πέντε άντρες παρουσίασαν άμεσα συμπτώματα δηλητηρίασης. Το ΕΚΑΒ κλήθηκε γρήγορα, και οι ασθενείς μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία για επείγουσα ιατρική φροντίδα. Η 29χρονη μπαργούμαν δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί, καθώς δεν είχε καταναλώσει το ποτό της.

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του διευθυντή του ξενοδοχείου, ενώ δικογραφία σχηματίζεται τόσο για την μπαργούμαν όσο και για τον 38χρονο εργαζόμενο. Το υγρό κατασχέθηκε και θα εξεταστεί από το Γενικό Χημείο του Κράτους, για να διαπιστωθεί η ακριβής του σύσταση. Η υπόθεση βρίσκεται υπό διερεύνηση, ενώ οι υπεύθυνοι θα κληθούν να λογοδοτήσουν για το συμβάν.

Τα πιο σημαντικά