Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2024
διεθνήΑνείπωτη τραγωδία: Πέθανε η 30χρονη μητέρα, λίγες μέρες μετά την αποβολή της

Ανείπωτη τραγωδία: Πέθανε η 30χρονη μητέρα, λίγες μέρες μετά την αποβολή της

Μια ανείπωτη τραγωδία συγκλόνισε τη Βρετανία, καθώς μια 30χρονη μητέρα έφυγε από τη ζωή μόλις 30 μέρες μετά από αποβολή, εξαιτίας της αδυναμίας των γιατρών να εντοπίσουν έγκαιρα τα σημάδια σηψαιμίας.

Η Lorette Divers, μητέρα δύο παιδιών, πέθανε στο νοσοκομείο Royal Hallamshire Hospital στο Sheffield, ύστερα από μια τραγική αλληλουχία γεγονότων που ξεκίνησαν με την αποβολή της κατά την 12η εβδομάδα εγκυμοσύνης. Παρουσίασε συμπτώματα σοβαρής μόλυνσης, όπως πόνο στο στομάχι και υψηλό πυρετό, και εισήχθη στο νοσοκομείο για περαιτέρω φροντίδα.

Παρά τις ενδείξεις σηψαιμίας, η οποία αναγνωρίστηκε από μια μαία, η Lorette δεν εξετάστηκε ποτέ από γιατρό. Μια χειρουργική επέμβαση έγινε για την αφαίρεση του εμβρύου, ωστόσο η κατάστασή της επιδεινώθηκε γρήγορα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί ανάνηψη. Δυστυχώς, η Lorette δεν ανταποκρίθηκε και υπέστη καρδιακή ανακοπή, καταλήγοντας μόλις εννέα ώρες μετά την εισαγωγή της, στις 20 Νοεμβρίου 2020.

30 30

Η Lorette φαίνεται να είχε εμφανίσει λοίμωξη που προήλθε από την αποβολή, η οποία οδήγησε σε σήψη, μια ιδιαίτερα επικίνδυνη κατάσταση που απαιτεί άμεση ιατρική φροντίδα. Το νοσοκομειακό ίδρυμα Sheffield Teaching Hospitals NHS Foundation Trust παραδέχθηκε ότι υπήρξαν σοβαρά λάθη και παραλείψεις στη φροντίδα της Lorette, όπως η αποτυχία διάγνωσης της σηψαιμίας και η έλλειψη άμεσης χορήγησης αντιβιοτικών.

«Πριν από το θάνατο της Lorette είχαμε ακούσει για τη σήψη, αλλά δεν γνωρίζαμε πόσο καταστροφική μπορεί να είναι», δήλωσε η οικογένεια, προσθέτοντας ότι δεν θα ευχόντουσαν σε κανέναν να βιώσει τον πόνο που συνεχίζει να ζει η ίδια.

30 30 1

«Αυτό που έπρεπε να ήταν μια περίοδος χαράς κατέληξε σε μια ανείπωτη τραγωδία», δήλωσε η Maxine, προσθέτοντας με δάκρυα στα μάτια πως θα φροντίσουν να θυμούνται τα παιδιά της πόσο πολύ τα αγαπούσε η μαμά τους.

Τα πιο σημαντικά