Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2024
ΕλλάδαΑφροδίτη Λατινοπούλου: «Πρέπει να επιστρέψει η ποδιά στα σχολεία»

Αφροδίτη Λατινοπούλου: «Πρέπει να επιστρέψει η ποδιά στα σχολεία»

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου προκάλεσε αίσθηση με νέες της δηλώσεις, στις οποίες χαρακτηριστικά ανέφερε, ότι η ποδιά θα έπρεπε να επιστρέψει στα σχολεία, ως ένα μέτρο αντιμετώπισης έναντι της νεανικής και σχολικής εγκληματικότητας.

Η πρόεδρος της Φωνής Λογικής στηλίτευσε το φαινόμενο, που συζητείται ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό, θεωρώντας πως η επιστροφή της ποδιάς, τόσο για λόγους κοινωνικούς όσο και λόγους εκπαιδευτικούς, θα βοηθούσε σε μια βελτιωμένη εικόνα στα σχολεία.

Η θέση της Αφροδίτης Λατινοπούλου για την ποδιά στα σχολεία

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου, που πρόσφατα σχολίασε για ακόμη μια φορά το θέμα της μετανάστευσης, αναφέρθηκε σε ευθύνη της κυβέρνησης, αλλά και των γονέων, τονίζοντας πως αυτή είναι η αλήθεια και άπαντες πρέπει να αναλάβουν το μερίδιο, που τους αναλογεί. «Οι γονείς παραμελούν τα παιδιά. Βλέπουμε σκηνές βίας, τις οποίες καταγράφουν μάλιστα τα παιδιά με κινητό», ανέφερε.

Η πρόεδρος της Φωνής Λογικής, παράλληλα, είπε πως «δε γίνεται να λέμε να αφήσουμε τα παιδιά να κάνουν ό,τι θέλουν και να βρουν το δρόμο τους χωρίς καμία κατεύθυνση, να τους λέμε πως, είτε διαβάσουν είτε όχι, αν θα μιλήσουν άσχημα στο δάσκαλο ή όχι είναι στην επιλογή τους. Οταν βλέπουμε αυτές τις συμπεριφορές, να βρίζουν και να χτυπούν δασκάλους, να μην μπορεί ο δάσκαλος να επιβάλει την τάξη, έχει χαθεί ο σεβασμός και το κράτος δεν είναι παρόν, αφήνοντας την ασυδοσία στα σχολεία».

Η κυρία Λατινοπούλου πρότεινε να επιστρέψει η διαγωγή στα σχολεία, ισχυριζόμενη πως είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για κάθε μαθητή, καθώς υποτίθεται πως βρισκόμαστε σε περίοδο, όπου μιλάμε για σεβασμό και ισότητα. Στη συνέχεια, κι αφού ζήτησε αξιολόγηση για κάθε εκπαιδευτικό, ανέφερε πως πρέπει να επιστρέψει η ποδιά στα σχολεία.

Οι παρουσιαστές της εκπομπής αντέδρασαν, με την Χρύσα Φώσκολου να ρωτά αν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο το θέμα της ποδιάς. «Τα καλύτερα κολλέγια του κόσμου το κάνουν. Η ποδιά θα βοηθήσει να αισθανθούν καλύτερα τα παιδιά φτωχότερων οικογενειών, τα οποία μπορεί να αισθάνονται μειονεκτικά, επειδή δεν μπορούν να αγοράσουν τα καλύτερα ρούχα ή παπούτσια, πέφτοντας θύμα αυτού του ανταγωνισμού και της σύγκρισης. Οταν βλέπουμε, επίσης, να βλέπουμε να πηγαίνουν ημίγυμνα τα παιδιά στα σχολεία, ενώ στο εξωτερικό, στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, πάνε με στολή και ποδιά, εκείνοι είναι οι χαζοί κι εμείς οι έξυπνοι; Είναι σοβαρή εικόνα ενός ισχυρού κράτους, που θέλει να δώσει σοβαρή εικόνα στο εξωτερικό;», σχολίασε η Αφροδίτη Λατινοπούλου.

Οταν, δε, η Χρύσα Φώσκολου τη ρώτησε αν μια μαθήτρια με σορτσάκι στο σχολείο δεν πρέπει να λογίζεται σοβαρή, απάντησε πως «φυσικά και δεν είναι σοβαρή. Είναι άλλο στο σχολείο και άλλο, αν της επιτρέπου οι γονείς της, να το φορέσει να πάει μια βόλτα έξω με τις φίλες της. Τα σχολεία δεν είναι μπαρ, έχουμε γίνει τριτοκοσμική χώρα στα σχολεία και τα πανεπιστήμιά μας, πρέπει να βάλουμε ένα φρένο σε όλο αυτό».

Δείτε το βίντεο:




Τα πιο σημαντικά