Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2024
PlusΞεσπά η Ανθή Βούλγαρη για την απάτη με ψεύτικες ποpνογραφικές εικόνες μέσω...

Ξεσπά η Ανθή Βούλγαρη για την απάτη με ψεύτικες ποpνογραφικές εικόνες μέσω τεχνητής νοημοσύνης: «Ήταν σοκαριστικό όταν το αντίκρισα»

Μια νέα μορφή διαδικτυακής απάτης έχει σοκάρει το ελληνικό κοινό, καθώς χρησιμοποιώντας τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης (AI), άγνωστοι δημιουργούν ψευδείς ποpνογραφικές εικόνες με πρόσωπα γνωστών Ελληνίδων.

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» στις 25 Σεπτεμβρίου, η Έλενα Κρεμλίδου και η δικηγόρος Σοφία Κατσούλα μίλησαν για το θέμα, αποκαλύπτοντας πως θύματα αυτής της απάτης είναι πολλές Ελληνίδες παρουσιάστριες και ηθοποιοί, ανάμεσά τους και η Ανθή Βούλγαρη.

«Είναι σοκαριστικό όταν το βλέπεις»

Η Ανθή Βούλγαρη δεν έκρυψε την αγανάκτησή της για το περιστατικό. «Ήταν σοκαριστικό όταν το αντίκρισα», δήλωσε, εξηγώντας πως η ίδια ενημερώθηκε από την Έλενα Κρεμλίδου για την ψεύτικη χρήση της εικόνας της. Πρόκειται για ένα ζήτημα που αγγίζει πολλές επώνυμες γυναίκες, καθώς, όπως αποκάλυψε, «σχεδόν όλες οι Ελληνίδες παρουσιάστριες και ηθοποιοί έχουν πέσει θύματα».

Τεχνητή νοημοσύνη και ψεύτικες εικόνες

Η νέα αυτή μορφή απάτης περιλαμβάνει τη χρήση φωτογραφιών των γυναικών από τα social media, οι οποίες μέσω AI τοποθετούνται πάνω στα σώματα άλλων γυναικών, δημιουργώντας παραπλανητικές και προσβλητικές εικόνες πορνογραφικού περιεχομένου. Όπως εξήγησε η Έλενα Κρεμλίδου, «παίρνουν τις φωτογραφίες από τα social. Δεν χρειάζεται να είναι με μαγιό, και με ρούχα μπορούν να το κάνουν». Στη συγκεκριμένη υπόθεση, οι εικόνες έχουν διαμοιραστεί σε πάνω από 214 ιστοσελίδες, θίγοντας περισσότερες από 100 γυναίκες.

Νομική αντιμετώπιση

Η δικηγόρος Σοφία Κατσούλα επισήμανε τη δυσκολία στον περιορισμό του διαμοιρασμού αυτών των εικόνων, αλλά τόνισε ότι ο νόμος είναι ξεκάθαρος: είτε πρόκειται για πραγματικές είτε για αλλοιωμένες εικόνες, η πράξη αυτή διώκεται νομικά. «Πρέπει να βρεις την πηγή του κακού και να προχωρήσεις σε μήνυση», δήλωσε, σημειώνοντας πως η διαδικασία μπορεί να είναι απαιτητική, αλλά οι δράστες εντοπίζονται.

Η Κρεμλίδου μοιράστηκε την προσωπική της εμπειρία, αποκαλύπτοντας πως τα τελευταία πέντε χρόνια παλεύει με τέτοιες υποθέσεις και έχει δει θετικά αποτελέσματα, επιμένοντας πως οι δράστες μπορούν να βρεθούν και να τιμωρηθούν.

Τα πιο σημαντικά