Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2024
ΕλλάδαΔεύτερη αποβολή μαθητή για χρήση κινητού στο σχολείο

Δεύτερη αποβολή μαθητή για χρήση κινητού στο σχολείο

Πάτρα: Νέα αποβολή μαθητών για κινητό – Ανέβασαν βίντεο στο TikTok που τράβηξαν στο μάθημα

Με αποβολή τιμωρήθηκαν δύο μαθητές Γυμνασίου στα νότια προάστια της Πάτρας, καθώς ανήρτησαν βίντεο στο TikTok, μέσα από το σχολείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr το περιστατικό σημειώθηκε την Τετάρτη (18.09.2024) ενώ οι μαθητές της Α’ Γυμνασίου ήταν στο μάθημα.

Ένας μαθητής φωτογράφισε συμμαθητή του μέσα στη σχολική αίθουσα και ενώ η καθηγήτρια (φιλόλογος) παρέδιδε μάθημα. Στη συνέχεια, ο μαθητής που εικονιζόταν στη φωτογραφία, την ανήρτησε στο TikTok. Μάλιστα, στη φωτογραφία απεικονίζεται και η καθηγήτρια, η οποία είχε γυρισμένη την πλάτη στους μαθητές και έγραφε στον διαδραστικό πίνακα.

Δείτε το βίντεο:



Η ανάρτηση έπεσε στην αντίληψη των εκπαιδευτικών μέσα σε λίγη ώρα. Οι πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν ότι οι δύο μαθητές κλήθηκαν από τη διευθύντρια να δώσουν εξηγήσεις και ο μαθητής που έκανε την ανάρτηση προχώρησε στη διαγραφή της.

Για τη διαχείριση του περιστατικού συνεδρίασε το μεσημέρι της Πέμπτης (19.09.2024) ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου και αποφασίστηκε η επιβολή της ποινής της αποβολής δύο ημερών στους μαθητές, τόσο σε εκείνον που τράβηξε τη φωτογραφία, όσο και σε εκείνον που την ανέβασε στο TikTok.

Το περιστατικό έρχεται λίγες ημέρες αργότερα από την πρώτη αποβολή μαθητή για χρήση κινητού, πάλι σε σχολείο της Πάτρας. Για το συγκεκριμένο περιστατικό διεξάγεται έρευνα από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, καθώς οι γονείς του μαθητή μιλούν για εξάντληση της αυστηρότητας και καταχρηστική συμπεριφορά της διευθύντριας.

Τα πιο σημαντικά