Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024
επικαιρότηταΠτώχευση για κορυφαία εταιρεία - Όλοι έχουμε προϊόντα της στα ντουλάπια μας

Πτώχευση για κορυφαία εταιρεία – Όλοι έχουμε προϊόντα της στα ντουλάπια μας

Μια εταιρεία που επί χρόνια γέμισε κάθε ντουλάπι ελληνικού νοικοκυριού

Αίτηση πτώχευσης το συντομότερο αυτή την εβδομάδα, λόγω χρέους 700 εκατομμυρίων δολαρίων, αναμένεται να καταθέσει η Tupperware Brands, η πιο δημοφιλής εταιρεία με τάπερ, όπως μεταδίδει σχετικά το Bloomberg.

tupperware

Αυτό που αξίζει να τονιστεί σχετικά με την οικονομική βιωσιμότητα της Tupperware, είναι ότι η μετοχή της έκλεισε στα 57 σεντς του δολαρίου, σημειώνοντας πτώση 57%.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1946 από τον χημικό Earl Tupper και η δημοτικότητά της εκτοξεύτηκε τη δεκαετία του 1950, καθώς οι γυναίκες της μεταπολεμικής γενιάς διοργάνωναν «πάρτι Tupperware» στα σπίτια τους για να πουλήσουν δοχεία αποθήκευσης τροφίμων, αναζητώντας την ενδυνάμωση και την ανεξαρτησία.

earl tupper

Η πανδημία COVID-19 έδωσε ώθηση στις πωλήσεις από τις οικογένειες που έμειναν στο σπίτι, μαγείρεψαν περισσότερο και παρήγαγαν πολλά αποφάγια. Οι πωλήσεις μειώθηκαν τα τελευταία τρίμηνα λόγω της άρσης μέτρων για τον κορωνοϊό.

Η Tupperware σχεδιάζει να εισέλθει σε δικαστική προστασία αφού παραβίασε τους όρους του χρέους της και επιστράτευσε νομικούς και οικονομικούς συμβούλους, ανέφερε τη Δευτέρα το Bloomberg News.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι προετοιμασίες για την πτώχευση ακολουθούν τις παρατεταμένες διαπραγματεύσεις μεταξύ της Tupperware και των δανειστών της για τον τρόπο διαχείρισης του χρέους ύψους άνω των 700 εκατομμυρίων δολαρίων. Η Tupperware δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό.

Τα πιο σημαντικά