Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2024
ΕλλάδαΑΕΚ: Στα κιτρινόμαυρα ο Πιερό της Μακάμπι Χάιφα

ΑΕΚ: Στα κιτρινόμαυρα ο Πιερό της Μακάμπι Χάιφα

Από τον Φοφανά και τον Μαρσιάλ, στην επιθετικό της Χάιφα

Ελάχιστες διαδικασίες φαίνεται να απομένουν για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Φράντζι Πιερό από την ΑΕΚ. Η είδηση αυτή επιβεβαιώνεται πλέον και από τα ισραηλινά ΜΜΕ, με πηγές να προέρχονται από τη διοίκηση της Μακάμπι Χάιφα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Μακάμπι Χάιφα δεν επιθυμούσε να χάσει τον βασικό της επιθετικό. Ωστόσο, καθώς ο παίκτης είχε συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο και εξέφρασε την επιθυμία να αποχωρήσει από το Ισραήλ λόγω του πολέμου, η αποδοχή της πρότασης της ΑΕΚ ήταν η μόνη επιλογή. Ήδη έχει ξεκινήσει η αναζήτηση αντικαταστάτη, με τις μεταγραφές στη χώρα να ολοκληρώνονται στις 18 Σεπτεμβρίου.


Σύμφωνα με αναφορές στο Ισραήλ, η Μακάμπι Χάιφα αναμένεται να αποκομίσει διπλάσιο ποσό από τα 1,6 εκατομμύρια ευρώ που είχε ξοδέψει για την απόκτηση του παίκτη από την Γκινγκάμπ το 2022. Παράλληλα, ο 29χρονος ποδοσφαιριστής πρόκειται να υπογράψει συμβόλαιο με αποδοχές που ξεπερνούν κατά πολύ αυτές που είχε στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κόστος απόκτησης του Πιερό από την ΑΕΚ εκτιμάται στα 2,5 εκατ. ευρώ, με τα μπόνους να ανεβάζουν το ποσό πάνω από τα 3 εκατ. ευρώ. Ο παίκτης αναμένεται να υπογράψει τριετές συμβόλαιο (3+1 έτη) με ετήσιες απολαβές 800.000 ευρώ, ενώ με τα μπόνους οι απολαβές του μπορούν να φτάσουν σε επταψήφιο νούμερο.


Ο Πιερό είναι πιθανό να ταξιδέψει απευθείας για την Αθήνα μετά τον αποψινό αγώνα της Αϊτής με τον Άγιο Μαρτίνο για το Nations League (ξεκινά τα μεσάνυχτα), ώστε να περάσει τις ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει.

Τα πιο σημαντικά