Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2024
ΕλλάδαΕπιβεβαιώθηκε το χειρότερο σενάριο για το ναυάγιο στην Σικελία - Μαθεύτηκε πριν...

Επιβεβαιώθηκε το χειρότερο σενάριο για το ναυάγιο στην Σικελία – Μαθεύτηκε πριν από λίγο 

Σικελία: Είναι όλοι νεκροί – Υγρός τάφος το γιοτ για τον μεγιστάνα Λιντς, την κόρη του και άλλους πέντε

Τα τέσσερα πτώματα των αγνοούμενων στο ναυάγιο του «Bayesian» των 30 εκατ. ευρώ έχουν ανασυρθεί – Εντοπίστηκαν τα άλλα δύο.

Νεκροί είναι και οι έξι άνθρωποι που αγνοούνταν μετά το ναυάγιο του σούπερ γιοτ «Bayesian», το οποίο βυθίστηκε στα ανοικτά της Σικελίας τη Δευτέρα (19/8).

Οι δύτες που παίρνουν μέρος στην επιχείρηση, έχουν καταφέρει να ανασύρουν τα πτώματα τεσσάρων ανθρώπων που είχαν εγκλωβιστεί εντός του πολυτελούς γιοτ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους μέσα στον βυθό της θάλασσας. Μεταξύ αυτών βρίσκονται τα πτώματα του μεγιστάνα Μάικ Λιντς, καθώς και της κόρης του, Χάνα.

Νωρίτερα είχαν εντοπιστεί άλλες δύο σοροί μέσα στο βυθισμένο υπερπολυτελές σκάφος των 30 εκατ. ευρώ (σύμφωνα με την Telegraph), το οποίο ανήκε στη σύζυγο του ανθρώπου που αποκαλούσαν «Βρετανό Μπιλ Γκέιτς».

Όσο για τους άλλους δύο που η τύχη τους ήταν άγνωστη μέχρι πριν λίγες ώρες, σύμφωνα με τον Guardian, ο οποίος επικαλείται πηγές των αρμόδιων ιταλικών Αρχών, οι σοροί τους έχουν βρεθεί και πρόκειται να ανασυρθούν από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Συνεπώς, μαζί με τον σεφ του «Bayesian», Ρικάλντο Τόμας, ο οποίος βρέθηκε νεκρός λίγες ώρες μετά το ναυάγιο, οι επιβεβαιωμένοι νεκροί της τραγωδίας στη Σικελία ανέρχονται στους επτά.

Σικελία: Μέλη της επιχειρηματικής ελίτ οι επιβαίνοντες στο σκάφος

Υπενθυμίζεται ότι το μήκους 56 μέτρων ιστιοφόρο «Bayesian», υπό βρετανική σημαία, βυθίστηκε με 22 επιβαίνοντες λίγο πριν από τα ξημερώματα της 19ης Αυγούστου.

Έπειτα από εβδομάδες ζέστης, ξέσπασαν καταιγίδες και ισχυρές βροχοπτώσεις, οι οποίες σάρωσαν την Ιταλία εκείνο το διάστημα. Οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις που ακολούθησαν, προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε πολλές περιοχές της χώρας.

 

 

Αποτέλεσμα της κακοκαιρίας φαίνεται ότι είναι και το ναυάγιο στη Σικελία. Οι αγνοούμενοι, πλέον άπαντες επιβεβαιωμένα νεκροί, ήταν έξι.

Αυτοί ήταν:

  • Ο Βρετανός επιχειρηματίας Μάικ Λιντς και η 18χρονη κόρη του, Χάνα.
  • Ο Τζόναθαν Μπλούμερ, πρόεδρος της Morgan Stanley International, και η σύζυγός του, Τζούντι.
  • Ο Κρις Μορβίλο, δικηγόρος της νομικής εταιρείας Clifford Chance, ο οποίος είχε εκπροσωπήσει τον Λιντς στην πολύκροτη δίκη στις ΗΠΑ, και η σύζυγός του, Νέντα.

Ναυάγιο στη Σικελία: Πού εστιάζουν την έρευνά τους οι Αρχές

Πλέον, με δεδομένο ότι άπαντες οι αγνοούμενοι του ναυαγίου είναι νεκροί, οι Ιταλικές Αρχές θα επικεντρωθούν στην έρευνα για το εάν τα μέλη του πληρώματος έκαναν όλες τις απαραίτητες ενέργειες πριν τη βύθιση του σκάφους.

Ένας εμπειρογνώμονας που βρισκόταν στη σκηνή, δήλωσε ότι ένα πρώιμο σημείο εστίασης της επίσημης έρευνας για την τραγωδία, θα αφορά το κατά πόσο το πλήρωμα είχε κλείσει τις καταπακτές πρόσβασης πριν από την καταιγίδα.

Επίσης, οι ερευνητές θα εξετάσουν εάν είχαν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα, δεδομένων των προβλέψεων για κακοκαιρία κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς και αν κάποιο από τα μέλη του πληρώματος φέρει ποινικές ευθύνες.

Συγκλονίζει διασωθείσα του ναυαγίου στη Σικελία

Τις τρομακτικές στιγμές που βίωσε κατά τη διάρκεια της βύθισης του «Bayesian» στα βάθη της σικελικής θάλασσας περιέγραψε η 35χρονη Σάρλοτ Γκολούνσκι, η οποία ήταν ένα από τα συνολικά 22 άτομα που επέβαιναν στο μοιραίο σούπερ γιοτ.

Η 35χρονη ανέφερε σε δηλώσεις της στη La Reppublica ότι είχε ξυπνήσει από κεραυνούς, αστραπές και κύματα «που έκαναν το σκάφος να χορεύει» και πρόσθεσε πως ένιωσε ότι «ήταν το τέλος του κόσμου».

Το πλοίο, που έφερε τη βρετανική σημαία, βυθίστηκε μέσα σε λίγα λεπτά ή και δευτερόλεπτα και εκείνη βρέθηκε αστραπιαία στη μέση των μανιασμένων κυμάτων.

Μάλιστα, όπως περιέγραψε, «για δύο δευτερόλεπτα έχασα την κόρη μου στη θάλασσα. Μετά την αγκάλιασα γρήγορα μέσα στη μανία των κυμάτων». Στη συνέχεια, η γυναίκα κράτησε το μωρό της «εν πλω με όλη μου τη δύναμη, με τα χέρια τεντωμένα προς τα πάνω για να μην πνιγεί». Επίσης, πρόσθεσε πως «ήταν σκοτάδι. Μέσα στο νερό, δεν μπορούσα να κρατήσω τα μάτια μου ανοιχτά. Φώναζα για βοήθεια, αλλά το μόνο που άκουγα γύρω μου, ήταν οι κραυγές των άλλων».

 

 

Όταν ξέσπασε η κακοκαιρία, η 35χρονη γυναίκα και η κόρη της βρίσκονταν μακριά από τον σύζυγό της, Τζέιμς Έμσλι, σύμφωνα με τον υπεύθυνο Παιδιατρικής Φροντίδας στο νοσοκομείο Παίδων του Παλέρμο που τους περιέθαλψε.

«Είπε ότι κοιμόταν με το παιδί στο κατάστρωμα, ενώ ο σύζυγός της βρισκόταν λίγο πιο μακριά σε άλλο σημείο του πλοίου και ένιωσε το πλοίο να κουνιέται», ανέφερε ο δρ. Ντομένικο Τσιπόλα σε σχετικές δηλώσεις του στο Sky News.

Σύμφωνα με τον γιατρό, η γυναίκα «έκλαιγε, ήταν πολύ λυπημένη και ρωτούσε συνεχώς για τον σύζυγό της και τους άλλους. Ήθελε να μάθει αν όλα είναι εντάξει και ρωτούσε για τους αγνοούμενους, γιατί κανείς δεν ήξερε τι τους είχε συμβεί».

Τα πιο σημαντικά