Μετά τις υπέρογκες χρεώσεις, τώρα έρχεται και το «casual chic» ντύσιμο
Σε μια κίνηση που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις και συζητήσεις προχώρησε ένα beach bar στη Χαλκιδική καθώς αποφάσισε να επιβάλει dress code στους πελάτες του.
Για τη Χαλκιδική τουλάχιστον η επιβολή συγκεκριμένου ενδυματολογικού κώδικα στη παραλία φαντάζει εξωφρενική, όμως είναι πραγματικότητα, αφού στο προσωπικό μήνυμα που αποστέλλει η διεύθυνση του καταστήματος σε όσους επιθυμούν να κάνουν κράτηση, αναφέρεται ρητά ότι η μη συμμόρφωση με τον κώδικα ενδυμασίας μπορεί να οδηγήσει στην άρνηση εισόδου.
Συγκεκριμένα, το εν λόγω beach bar ζητά από τους πελάτες του, μετά τις 5 το απόγευμα, να υιοθετούν «casual chic» ντύσιμο, χωρίς όμως να το αποσαφηνίζει. Αυτό μάλλον σημαίνει ότι απαγορεύονται οι σαγιονάρες και επιβάλλεται το κλειστό παπούτσι ή τα πιο καλά σανδάλια. Ενδεχομένως οι πελάτες καλούνται να φορούν λινά πουκάμισα, παντελόνια ή κάποιο φόρεμα που να ταιριάζει στην περίσταση. Μάλιστα, δίχως να αποσαφηνίζεται επαρκώς η ενδυμασία, οι πελάτες ενημερώνονται πως, αν το ντύσιμό τους δεν είναι το κατάλληλο, μπορεί να μην τους επιτραπεί η είσοδος.
Το χαρακτηριστικό μήνυμα:
Κάτι πάντως που έρχεται σε πλήρη αντίθεση ακόμη και με τα γνωστά beach bars της Μυκόνου, όπου οι επισκέπτες απολαμβάνουν τη διασκέδασή τους χωρίς κανέναν περιορισμό στην ενδυμασία.
Η είδηση αυτή έρχεται σε μια περίοδο όπου οι απαιτήσεις και οι τιμές στις παραλίες έχουν αλλάξει ριζικά. Στην αθηναϊκή Ριβιέρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ στο protothema.gr, οι αυξήσεις στις τιμές των ξαπλώστρων είναι εντυπωσιακές. Σήμερα, για να κάνει κανείς μια δροσιστική βουτιά σε μια οργανωμένη παραλία της Αττικής, θα πρέπει να πληρώσει έως και 220 ευρώ για ένα σετ ξαπλώστρες με ομπρέλα. Και αυτό, υπό την προϋπόθεση ότι έχει γίνει κράτηση εκ των προτέρων. Φαίνεται παράξενο, αλλά οι συνήθεις όροι της νυχτερινής διασκέδασης έχουν μεταφερθεί στις παραλίες.
Το «πρώτο τραπέζι πίστα» έχει γίνει «ξαπλώστρα πρώτης σειράς», με το να καθίσει κανείς μπροστά στο κύμα να αποτελεί πλέον προνόμιο. Υπάρχουν οι «ρεζερβέ» ξαπλώστρες, συχνά με «μίνιμουμ καταναλώσεις» και αυστηρές ώρες προσέλευσης για να μην ακυρωθεί η κράτηση. Ο νόμος της αγοράς για την υψηλή ζήτηση εφαρμόζεται πλήρως και εδώ, με τις ξαπλώστρες στις παραλίες να ξεπουλάνε γρήγορα, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα. Οι επιχειρηματίες, αντιλαμβανόμενοι την τάση αυτή, φρόντισαν να διασφαλίσουν συμβάσεις παραχώρησης παραλιών, με το κράτος να συγκεντρώνει σημαντικά ποσά. Οι τιμές σε κάποιες παραλίες είναι δεκαπλάσιες από αυτές των προηγούμενων ετών, γεγονός που δείχνει την αλλαγή στη ζήτηση και την αξία των παραθαλάσσιων περιοχών.
Με αυτές τις εξελίξεις, γίνεται σαφές ότι η καλοκαιρινή διασκέδαση στην Ελλάδα αλλάζει πρόσωπο, με νέους κανόνες και αυξημένες απαιτήσεις, τόσο στις τιμές όσο και στην ενδυματολογία και το μπάνιο για μια οικογένεια σε μια από τις οργανωμένες πλαζ γίνεται πλέον δύσκολη υπόθεση.
Beach bar λέει στη Χαλκιδική επιβάλλει dress code στους πελάτες του και ένα ΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ μου βγήκε αβίαστα pic.twitter.com/MDiozHWbLA
— Λύσσα κακιά (@sun_doraki) July 18, 2024
Dress code σε beach bar στην Χαλκιδική μετά τις 5,00 διαβάζω….καλά σας κάνουν…τους κάνατε μάγκες..
— kostas (@kostas56387635) July 19, 2024
Dress code σε beach bar, επειδή σαν την Χαλκιδική δεν έχει 😎🤣🤣🤣
— Papadopoulou Eleni 🇬🇷 (@papadopoulouel6) July 19, 2024
Γκουγκλάρω το beach bar που έχει dress code και διαβάζω αξιολογήσεις.
Γράφουν οι άλλοι ότι έχει ποιοτικό κόσμο.
Τι ακριβώς σημαίνει αυτό;🤔😜#Χαλκιδική pic.twitter.com/DOu9EQDLNV— Ο Μπάμπης Τεννές των πωλήσεων (@Jt99593548) July 19, 2024