Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024
διεθνήΠρόστιμο 1.400 ευρώ επειδή μάζεψαν τα σκουπίδια έξω από το σπίτι τους...

Πρόστιμο 1.400 ευρώ επειδή μάζεψαν τα σκουπίδια έξω από το σπίτι τους – «Και αρουραίους να δούμε, δεν θα βοηθήσουμε ξανά»

Σοκ και οργή στη Βρετανία: Πρόστιμο 1.400 ευρώ σε ζευγάρι που καθάρισε τα σκουπίδια έξω από το σπίτι του

Ένα ζευγάρι από το Stoke-on-Trent της Βρετανίας, τιμωρήθηκε με πρόστιμο ύψους 1.424 ευρώ επειδή ανέλαβε να καθαρίσει τον χώρο έξω από το σπίτι του από τα σκουπίδια που πετούσαν ασυνείδητοι. Η Veronika Mike, 41 ετών, και ο Zoltan Pinter, 46 ετών, διαμαρτύρονται ότι οι δημοτικές υπηρεσίες δεν μαζεύουν ποτέ τα “αηδιαστικά” σκουπίδια, αφήνοντας τον χώρο σε άθλια κατάσταση και προσελκύοντας αρουραίους.

Η απόφαση που οδήγησε στο πρόστιμο

Τον Απρίλιο, ο Zoltan αποφάσισε να δράσει και να καθαρίσει τον δρόμο έξω από το σπίτι τους. Χρησιμοποίησε ένα χάρτινο κουτί που έγραφε το όνομά του για να συλλέξει τα σκουπίδια και το άφησε δίπλα στον κάδο, ελπίζοντας ότι θα το μαζέψουν οι υπεύθυνοι καθαριότητας. Αντί για ευχαριστίες, το ζευγάρι έλαβε πρόστιμο για παράνομη ρίψη απορριμμάτων.

Το Πρόστιμο και οι Αντιδράσεις

Η δημοτική αρχή τους επέβαλε πρόστιμο 712 ευρώ στον καθένα, κατηγορώντας τους για “αποτυχία μεταφοράς οικιακών απορριμμάτων σε εξουσιοδοτημένη αρχή”. Η Veronika, αν και το όνομά της δεν ήταν στο κουτί, έλαβε επίσης πρόστιμο, γεγονός που το ζευγάρι θεωρεί άδικο και παράλογο.

Ο Zoltan εξήγησε ότι οι κάδοι ήταν γεμάτοι και δεν υπήρχε άλλος τρόπος να τοποθετήσει τα σκουπίδια, ενώ η Veronika πρόσθεσε ότι δεν μπορούσαν να ανεχτούν τα σκουπίδια για άλλη μια εβδομάδα.

skoupidia2

Η Επιστολή στον Δήμο

Το ζευγάρι, με την υποστήριξη των γειτόνων του, έστειλε επιστολή στον δήμο, ζητώντας την ακύρωση των προστίμων. Παρά την υποστήριξη των κατοίκων της περιοχής, ο δήμος αρνήθηκε να αναθεωρήσει την απόφασή του. Η Veronika και ο Zoltan δηλώνουν ότι πλέον φοβούνται να καθαρίσουν τον δρόμο τους, ακόμα και αν η κατάσταση επιδεινωθεί.

Οι Δυσκολίες του Ζευγαριού και το κάλεσμα για οικονομική βοήθεια

Ο Zoltan μπορεί να πληρώσει το πρόστιμο, αλλά η Veronika, χωρίς σταθερό εισόδημα, πρέπει να πληρώνει 100 λίρες το μήνα για το πρόστιμο, πράγμα που της προκαλεί μεγάλη οικονομική πίεση. Το ζευγάρι έχει ζήσει στο σπίτι αυτό σχεδόν μια δεκαετία και έχει καταγγείλει επανειλημμένα την κακή διαχείριση των απορριμμάτων.

Σε μια προσπάθεια να καλύψουν τα έξοδα από το πρόστιμο, το ζευγάρι δημιούργησε μια σελίδα στο GoFundMe. Η Veronika εξήγησε ότι απλά ήθελαν να διατηρήσουν τον δρόμο καθαρό και ότι η επιβολή προστίμου ήταν άδικη και άτοπη.

zevgari

Τα Σκουπίδια στην καθημερινότητά τους

Η κατάσταση με τα σκουπίδια είναι τόσο σοβαρή, που προσελκύει γάτες και αρουραίους, οι οποίοι σκίζουν τις σακούλες και διασκορπίζουν τα σκουπίδια παντού. Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα αδειάζουν μόνο τους κάδους χωρίς να μαζεύουν τα γύρω σκουπίδια, αφήνοντας τον δρόμο σε άθλια κατάσταση.

Το ζευγάρι και οι γείτονές τους νιώθουν απογοητευμένοι και αβοήθητοι, καθώς οι προσπάθειές τους για καθαριότητα τιμωρούνται αντί να επιβραβεύονται. Η Veronika και ο Zoltan επισημαίνουν ότι δεν θα αναλάβουν ξανά πρωτοβουλία για να καθαρίσουν τον δρόμο τους, ακόμα και αν οι αρουραίοι κατακλύσουν την περιοχή.

Τα πιο σημαντικά