Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2024
ΕλλάδαΊσθμια: Κατεδαφίζουν τη γέφυρα στην Εθνική μετά την έκρηξη σε βυτιοφόρο

Ίσθμια: Κατεδαφίζουν τη γέφυρα στην Εθνική μετά την έκρηξη σε βυτιοφόρο

Λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας, ξεκίνησε στα Ισθμια το γκρέμισμα της γέφυρας, που υπέστη μεγάλες ζημιές, λόγω του θερμικού φορτίου και του ωστικού κύματος από τις εκρήξεις στο βυτιοφόρο.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατεδάφισης της γέφυρας στην Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, η οποία υπέστη μεγάλες ζημιές το βράδυ της Παρασκευής, λόγω της έκρηξης σε βυτιοφόρο μεταφοράς υγρών καυσίμων.

Μιλώντας στην εκπομπή “Στούντιο με Θέα του ΑΝΤ1”, ο Υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Ταχιάος, είπε ότι ο βαθμός επικινδυνότητας της γέφυρας, επέβαλε να γίνει άμεσα η κατεδάφιση της γέφυρας της παλιάς Εθνικής Οδού, που διέρχεται πάνω από την Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου.

Μέχρι να γίνει η κατεφάφιση και η απομάκρυνση των δομικών υλικών, θα είναι σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με την παραχωρησιούχο εταιρεία του αυτοκινητόδρομου, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών, να δίνει επιπλέον μια λωρίδα στην μία κατεύθυνση μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής και στην άλλη κατεύθυνση από το μεσημέρι της Κυριακής και ύστερα.

40e959c3c9a140d3bcb1840aa4c60f10

Δείτε το βίντεο:



Η πυρκαγιά ξέσπασε χθες (7/6) βράδυ στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος του Ισθμού, μετά από ανατροπή βυτιοφόρου που μετέφερε καύσιμα. Η νέα και η παλαιά εθνική οδός έκλεισαν για ώρες με αποτέλεσμα να υπάρξουν ουρές χιλιομέτρων.

Μετά την κατάσβεση της φωτιάς, απομακρύνθηκε η άμορφη μάζα σιδερικών που είχαν απομείνει από το βυτιοφόρο, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατεδάφισης της γέφυρας που υπέστη ζημιά από το υψηλό θερμικό φορτίο.

Για το ατύχημα είχε συλληφθεί ο οδηγός του βυτιοφόρου, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερος. Από την τροχαία που διενεργεί την προανάκριση έχει οριστεί και ειδικός πραγματογνώμονας.

3d203f20a83f4c29a7c0f897fe4bfcc9

Πώς γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο

Καθυστερήσεις σημειώνονται στην Εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο καθώς ένα τμήμα της παραμένει κλειστό αφού είναι σε εξέλιξη οι εργασίες κατεδάφισης της αερογέφυρας.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Τροχαία προκειμένου να διευκολυνθούν οι ετεροδημότες που πηγαίνουν στην περιφέρεια για τις Ευρωεκλογές αλλά και οι υπόλοιποι πολίτες που ταξιδεύουν, δόθηκε στην κυκλοφορία μια λωρίδα από το αντίθετο ρεύμα, για τους οδηγούς που θα κινηθούν στο ρεύμα προς Κόρινθο. Ειδικότερα το οδικό τμήμα που γίνεται αντιδρόμηση ξεκινάει λίγο πριν τον κόμβο Λουτρακίου και τα οχήματα ξαναεισέρχονται στο κανονικό ρεύμα κυκλοφορίας περίπου στο ύψος του Λουτρακίου.

Παράλληλα, προκειμένου να αποφευχθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση συνεχίζεται σε κάποια σημεία η εκτροπή των οχημάτων προς την Παλαιά Εθνικής οδό στο ρεύμα προς Κόρινθο.

Απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στην Αθηνών-Κορίνθου σήμερα και αύριο
Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Τροχαίας λόγω της ανατροπής του βυτιοφόρου που σημειώθηκε χθες το βραδύ στην Αθηνών-Κορίνθου και της πυρκαγιάς που ξέσπασε αποφασίστηκε η απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων από το ύψος των διοδίων Ελευσίνας έως τον κόμβο Μορέα.

Η απαγόρευση ισχύει σήμερα από τις 10:30 έως τις 23:00 και αύριο από τις 05:00 έως τις 17:00.

Η ανακοίνωση της Ολυμπίας Οδού

Την Παρασκευή 07.06.2024 στις 21:00 το βράδυ σημειώθηκε σοβαρό τροχαίο ατύχημα με εκτροπή και πυρκαγιά βυτιοφόρου οχήματος στη χιλιομετρική θέση 75,6 (ύψος Κόμβου Λουτρακίου) στο ρεύμα προς Κόρινθο του αυτοκινητοδρόμου Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα. Λόγω των εκρήξεων και της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκαν, σημειώθηκαν σοβαρές εκτεταμένες ζημιές στη γέφυρα του κόμβου, σε τμήμα της οποίας από νωρίς σήμερα εκτελούνται εργασίες κατεδάφισης. Στην περιοχή εφαρμόζονται ήδη οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου 08.06.2024, αποκλεισμός της κυκλοφορίας στην κατεύθυνση προς Κόρινθο στο ύψος της Χ.Θ. 75,2 με ταυτόχρονη εκτροπή της κυκλοφορίας προς δύο εναλλακτικές διαδρομές:

– προς την έξοδο του κόμβου Λουτρακίου, με κατεύθυνση προς τον Ισθμό Κορίνθου, την ΠΕΟ Αθηνών-Κορίνθου και στη συνεχεία επανείσοδο στον αυτοκινητόδρομο μέσω του κόμβου της Επιδαύρου (Χ.Θ. 76,8).

– προς την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας του κλάδου προς Αθήνα, στον οποίο εφαρμόζεται αμφιδρόμηση από τη Χ.Θ. 75,2 έως Χ.Θ. 76,2.

Η κυκλοφορία προς Αθήνα διεξάγεται από τη δεξιά λωρίδα και τη ΛΕΑ.

Την Κυριακή 09.06.2024 το μεσημέρι περί τις 12:00, για την εξυπηρέτηση της αναμενόμενης αυξημένης κυκλοφορίας επιστροφής των εκλογέων, θα αρθεί η ανωτέρω αμφιδρόμηση και θα δοθούν στην κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα όλες οι λωρίδες κυκλοφορίας (3 Λωρίδες και ΛΕΑ).

Λυπούμαστε για την ταλαιπωρία που υπέστησαν χθες οι οδηγοί εξαιτίας των απαραίτητων εκτροπών, καθώς και για τις καθυστερήσεις που θα επιφέρουν οι αναγκαίες για την ασφάλεια της κυκλοφορίας ρυθμίσεις, καθ’ όλη την διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών.

Η Ολυμπία Οδός παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή.

Η ανακοίνωση της πυροσβεστικής

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε το πρωί του Σαββάτου από το Πυροσβεστικό Σώμα αναφέρονται τα εξής:

“Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ενημερώθηκε βραδυνές ώρες, χθές Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024, για πυρκαγιά σε βυτιοφόρο όχημα μεταφοράς υγρών κασίμων, στη χιλιομετρική θέση -75.5- πλησίον της γέφυρας του Ισθμού της Κορίνθου, ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο. Άμεσα μετέβησαν στο σημείο της πυρκαγιάς 53 πυροσβέστες με 18 οχήματα. Μετά την εφαρμογή του πρωτοκόλλου ενεργειών και αφού αντιμετωπίστηκε άμεσα η επέκταση της πυρκαγιάς σε παρακείμενη δασική έκταση, οι πυροσβέστες πραγματοποίησαν την κατάσβεσή της.

Συνδρομή στο έργο του Πυροσβεστικού Σώματος παρείχαν, εθελοντές πυροσβέστες και ιδιώτες με υδροφόρα οχήματα αλλά και υδροφόρες ΟΤΑ.

Για το ανωτέρω περιστατικό, προανάκριση διενεργείται από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα”

b29ae7860aa642f6865be2e479fb67c6

a26e1ece9d334a9aa2d39e58eddbdfd7

9247f2e59ac844f69333e8c8560e3359

Τα πιο σημαντικά