Η Θέμις Μπαζάκα μίλησε στο “Στούντιο 4” για τον διαδικτυακό σάλο που προκλήθηκε μετά τις δηλώσεις της για το Milky Way.
Η Θέμις Μπαζάκα βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (07/12) στην εκπομπή της ΕΡΤ “Στούντιο 4” και μεταξύ άλλων μίλησε για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωσή της για την αντικατάσταση των Θρησκευτικών στα σχολεία, με το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής.
Σε ερώτηση για το αν κοστίζει το να πεις την άποψή σου , η Θέμις Μπαζάκα απάντησε: “Κοστίζει φυσικά. Ειδικά αν έχεις απέναντι σου κάτι που δεν θέλει να χάσει την εξουσία του και τη θέση του”.
“Δεν μου έχει ξανατύχει να συγκρουστώ δημοσίως. Ήμουν άμαθη. Δεν έχω social media από θέση. Γιατί δεν μου αρέσει που αντί να γίνονται ουσιαστικά και ωραία debate όπου ο καθένας ανταλλάζει τη γνώμη του και προσπαθεί ο ένας να πείσει τον άλλο, γίνονται μάχες, γίνονται βίαια πράγματα και με μία γλώσσα που δεν θέλω να έχω στη ζωή μου. Προτιμώ και διαβάζω sites και ξένες εφημερίδες, ξένα περιοδικά” είπε για την αποχή της από τα social media.
“Με σόκαρε, αλλά βέβαια είχα και φοβερή υποστήριξη. Δηλαδή με σταματούσαν στο δρόμο και μου έλεγαν ‘επιτέλους, κάποιος λέει κάτι’. Αλλά δεν θέλω , αυτά είναι θέματα που κατάλαβα ότι δεν μπόρεσαν να τα λύσουν ούτε πολιτικοί. Για να τελειώνει αυτό το θέμα, μίλησα για μία σειρά, η οποία διαπραγματεύεται τέτοια πράγματα, για το Milky Way. Πήραν από αυτή τη συνέντευξη διάφορα και αυτό εισχώρησε στον κοινωνικό ιστό κάπως αλλιώς. Τη γνώμη μου είπα, δεν είμαι ούτε πρωθυπουργός που έβγαλα νόμο, ούτε τίποτα. Φυσικά είναι bullying το να μην μπορείς να πεις τη γνώμη σου. Σίγουρα όμως τα μίντια ενδιαφέρονται για την κουτσομπολίστικη πλευρά, για την υποτιθέμενη διαμάχη. Όσο δεν μιλάς σε δύο μέρες πέρασε”, κατέληξε η Θέμις Μπαζάκα.
Όσο για τη νεολαία, αλλά και την κόρη της, είπε: “Έβλεπα τα παιδιά που έπαιζαν αυτούς τους ρόλους στο Milky Way κι έλεγα “τι λένε; Τι γλώσσα μιλάνε;”. Η κόρη μου με πίεσε ότι πρέπει να μάθω να επικοινωνώ. Τώρα έβαλα ebanking και παίρνω μια φίλη μου για να μην κάνω κάτι λάθος. Με λέει αναλφάβητη η κόρη μου και δεν θέλει να μου ξαναδείξει πια τίποτα. Είναι σκληρή μαζί μου. Κι η φίλη μου είναι σκληρή. Έχω μια άρνηση. Είμαι εκτός, αλλά δεν έχω φόβο. Κάθε γενιά είναι αλλιώτικηξ και κάθε γενιά έχει τα ίδια θέματα μέσα της, αλλά τα επικοινωνεί αλλιώς. Βλέποντας μια κοινωνία που στενεύει κι αγριεύει, κάθε γενιά τα βγάζει αλλιώς”.