Στη θέση που βρισκόταν πριν άγνωστοι τον γκρεμίσουν, δεσπόζει και πάλι ο σταυρός στη Μυτιλήνη.
Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το protothema.gr, ο λευκός τσιμεντένιος σταυρός επανατοποθετήθηκε στο βραχώδες ύψωμα, στην περιοχή Απελλή.
Ο σταυρός τοποθετήθηκε πρώτη φορά στις αρχές Σεπτεμβρίου και προκάλεσε την αντίδραση μελών της ΜΚΟ «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο», οι οποίοι χαρακτήρισαν την πράξη «προσβλητική για το σύμβολο του χριστιανισμού, σύμβολο αγάπης και θυσίας και όχι ρατσισμού και μισαλλοδοξίας». Στην συγκεκριμένη ακτή κάνουν το μπάνιο τους Έλληνες αλλά τα τελευταία χρόνια και οι πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στο νησί. Κάποιοι ερμήνευσαν την παρουσία του σταυρού ως ένα μήνυμα προς τους αλλόθρησκους, πως είναι ανεπιθύμητοι στη συγκεκριμένη παραλία.
Πριν από δέκα ημέρες άγνωστοι γκρέμισαν το σταυρό δημιουργώντας νέες αντιδράσεις, αυτή τη φορά από ντόπιους που θεώρησαν ότι η πράξη αυτή προσβάλλει τη χριστιανική πίστη. Μάλιστα έπειτα από λίγες ημέρες κάποιοι βανδάλισαν και ένα προσκυνητάρι που ήταν τοποθετημένο στην ίδια περιοχή με τον σταυρό.
Το πιο πρόσφατο αλλά σίγουρα όχι τελευταίο σίριαλ που εκτυλίσσεται στη Μυτιλήνη, είναι η επανατοποθέτηση του λευκού τσιμεντένιου σταυρού. Μάλιστα από το πρωί παρατηρείται έντονη κινητικότητα στο συγκεκριμένο σημείο. Πληροφορίες θέλουν άτομα να βρίσκονται στην περιοχή σαν να περιφρουρούν τον σταυρό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, αστυνομικοί εντόπισαν στην παράκτια περιοχή Απελλή, επτά άτομα που προέβαιναν με ηλεκτρικό κομπρεσέρ και σκαπτικά εργαλεία σε διάνοιξη παραπλεύρως του οδοστρώματος προς την πλευρά της θάλασσας. Σε ερώτηση των αστυνομικών αν έχουν άδεια για τις συγκεκριμένες εργασίες, απάντησαν αρνητικά και δήλωσαν ότι σκοπεύουν να φυτέψουν μια συκιά. Άμεσα ενημερώθηκαν να διακόψουν τις εργασίες και αφού συγκέντρωσαν τα εργαλεία τους, αποχώρησαν.
Εν συνεχεία το Α.Τ. Μυτιλήνης ζήτησε από την Πολεοδομία να προβεί σε αυτοψία στο σημείο το συντομότερο δυνατό και να ενημερώσει την υπηρεσία για το αποτέλεσμά της. Τελικά αντί για το δενδρύλλιο συκιάς, στο σημείο τοποθετήθηκε και πάλι ο λευκός τσιμεντένιος σταυρός, με τις αρχές να ερευνούν αν τα δύο γεγονότα σχετίζονται.