Κυριακή, 5 Ιανουαρίου 2025
ΕλλάδαΘύελλα αντιδράσεων με τις δηλώσεις του Κασσελάκη για τα Κατεχόμενα

Θύελλα αντιδράσεων με τις δηλώσεις του Κασσελάκη για τα Κατεχόμενα

Μεγάλο ατόπημα Κασσελάκη για τα Κατεχόμενα: Μίλησε για «κρατίδιο δικό τους» και «βόρειο τμήμα» αναφερόμενος στο ψευδοκράτος

Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε στην «πρόκληση Ερντογάν» να ζητήσει την «αναγνώριση του κρατιδίου του δικού τους στην Κύπρο».

Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν συζητάει για λύση δύο κρατών στην Κύπρο και επρόκειτο να αναφερθεί σε αυτό κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τα ξημερώματα (00:45) της Παρασκευής, έχοντας ήδη γνωστοποιήσει την πρόθεσή του κατά την ομιλία του και στην ελληνική κοινότητα της Νέας Υόρκης, ο Στέφανος Κασσελάκης αποκάλεσε, σε δήλωσή του στο Αιγάλεω, «κρατίδιο δικό τους» και «βόρειο τμήμα» το ψευδοκράτος στην Κύπρο.

Ο υποψήφιος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον όπως φαίνεται στο βίντεο, δείχνει να μην ξέρει το θέμα, αφού χάνει τα λόγια του μιλώντας όμως για ένα σοβαρό θέμα. Σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο οποίος κάλεσε την διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου», χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το «να μην απαντάει ο κ. Μητσοτάκης στην πρόκληση του Ερντογάν για αναγνώριση του δεύτερου μισού, της, του βόρειου, του κρατιδίου τέλος πάντων του δικού τους, της βόρειας, στην Κύπρο».

Στη συνέχεια έσπευσε να διορθώσει τα λεγόμενα του μετά από παρατήρηση δημοσιογράφου λέγοντας  «…του ψευδοκράτους». «Ενας ηγέτης απαντάει ξεκάθαρα, δεν αφήνει να περνάνε υπονοούμενα. Η Ελλάδα με ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση θα προστατεύσει πλήρως και στο ακέραιο και την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά δικαιώματά της, είναι ξεκάθαρο» συνέχισε.

Ο κ. Κασσελάκης, μίλησε και για τη στρατιωτική θητεία, επιμένοντας στην πρότασή του «να είναι επαγγελματική η πρώτη γραμμή του στρατού».

«Ο σκοπός είναι ένας νέος να μην χάνει εννιά μήνες από τη ζωή του να κάνει σκοπιά μη παραγωγική» υποστήριξε τασσόμενος υπέρ της «κοινωνικής θητείας». Ο ίδιος ξεχώρισε την πρώτη γραμμή, η οποία, όπως είπε, πρέπει να αποτελείται από επαγγελματικό στρατό, για να προσθέσει πως «ο χρόνος που ξοδεύει ο καθένας του όταν είναι ενήλικας και μπαίνει σε μια θητεία, πρέπει να είναι παραγωγικός για τη ζωή του. Αυτό το πράγμα δεν πρέπει να είναι κάτι το συνταρακτικό», κατέληξε.

Ειδικότερα ο κ. Κασσελάκης ανέφερε: «Να θυμίσω σε όλους ότι έχω βάλει στην κρίση του κόσμου από τα μέσα Αυγούστου ξεκάθαρες προτάσεις. Είμαι ο μόνος υποψήφιος ο οποίος έχει βγάλει προτάσεις. Το να λέμε ότι δεν έχω πολιτικό περιεχόμενο, όταν έτσι άρχισε η υποψηφιότητά μου από την έγκριση του κόσμου για το περιεχόμενο που έβγαλα μπροστά, πολύ απλά δεν σέβεται την νοημοσύνη του κόσμου. Έχω βγάλει ξεκάθαρες προτάσεις.Για τον στρατό έχω πει ξεκάθαρα ότι θέλω η πρώτη γραμμή ως στόχο η εθνική μας κυριαρχία είναι αδιαπραγμάτευτη. Ως στόχο πρέπει να έχουμε η πρώτη γραμμή του στρατού κατά τη γνώμη μου να είναι επαγγελματική, οι άνθρωποι να έχουν οικογενειακό σχεδιασμό οι στρατιωτικοί μας και να έχουν πολύ καλές απολαβές.  Για τη δεύτερη γραμμή και για όλο τον συντονισμό που πρέπει να γίνει, θέλω να υπάρχει κοινωνική θητεία. Αυτή είναι η άποψή μου. Να μπορούν και αγόρια και κορίτσια να μπορούν να προσφέρουν στην Ελλάδα, στον τόπο τους με τον πιο παραγωγικό τρόπο. Αυτό θα γίνει με συνεννόηση με την κοινωνία. Δεν είναι δυνατόν ένας υποψήφιος να κάνει ένα ολόκληρο κυβερνητικό πρόγραμμα κοστολογημένο μέσα σε μερικές εβδομάδες. Σας λέω τον σκοπό: ο σκοπός ποιος είναι; Ο σκοπός είναι ένας νέος να μην χάνει εννιά μήνες από τη ζωή του να κάνει σκοπιά μη παραγωγική. Ο σκοπός είναι, βεβαίως και η κοινωνική θητεία θα πρέπει να έχει και αμυντικό προσδιορισμό. Όλη η κοινωνία πρέπει να έχει τεκμηρίωση και να είναι έτοιμη για όλα τα θέματα άμυνας. Αλλά, ο χρόνος που ξοδεύει ο καθένας του όταν είναι ενήλικας και μπαίνει σε μια θητεία, πρέπει να είναι παραγωγικός για τη ζωή του. Αυτό το πράγμα δεν πρέπει να είναι κάτι το συνταρακτικό. Πρέπει να το συζητήσουμε νηφάλια. Το ζητάνε οι νέοι».




Τα πιο σημαντικά