Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2024
επικαιpότnταΒασίλισσα Ελισάβετ: Χλωμή σαν φάντασμα σε βάφτιση - Οργιάζουν οι φήμες για...

Βασίλισσα Ελισάβετ: Χλωμή σαν φάντασμα σε βάφτιση – Οργιάζουν οι φήμες για την υγεία της

Η 95χρονη μονάρχης παρέστη στη διπλή βάφτιση του 9 μηνών Όγκουστ, γιου της πριγκίπισσας Ευγενίας και του Τζακ Μπρούκσμπανκ, και του 8 μηνών Λούκας, γιου της Ζάρα Τίνταλ και του Μάικλ Τίνταλ.

Η βασίλισσα φαινόταν, όπως μεταδίδει στο Star, χλωμή και καταβεβλημένη στα βαφτίσια και η κατάσταση της υγείας της έχει πυροδοτήσει σενάρια για τη διαδοχή της.

Η Βασίλισσα – σύμφωνα με όσα μεταδίδει το BBC – συμμετέχει ξανά στα δημόσια καθήκοντά της, για πρώτη φορά μετά την πολυήμερη απουσία της για λόγους υγείας.

Στις φωτογραφίες που έδωσε το Παλάτι, η Ελισάβετ έχει μια τετ – α – τετ συνάντηση με τον στρατηγό Σερ Νικ Κάρτερ, αρχηγό του επιτελείου Άμυνας, στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Το συγκινητικό μήνυμά της – «Κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με τον χρόνο»

Χθες (16/11) για πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια η βασίλισσα Ελισάβετ απείχε από τη Σύνοδο όπου ως υπέρτατη Κυβερνήτης της Εκκλησίας της Αγγλίας παρευρισκόταν πάντα μαζί με τον πρόσφατα εκλιπόντα σύζυγό της Πρίγκιπα Φίλιππο, Δούκα του Εδιμβούργου.

Μάλιστα, η Ελισάβετ και ο Φίλιππος παντρεύτηκαν στις 20 Νοεμβρίου 1947 στο Αββαείο του Ουέστμινστερ και αυτή θα είναι η πρώτη φορά που μετά από 74 χρόνια που δεν θα τον έχει δίπλα της.

«Είναι δύσκολο να πιστέψω ότι έχουν περάσει πάνω από 50 χρόνια από τότε που ο Πρίγκιπας Φίλιππος και εγώ παρευρεθήκαμε στην πρώτη κιόλας συνεδρίαση της Γενικής Συνόδου…. Κανείς από εμάς δεν μπορεί να επιβραδύνει το πέρασμα του χρόνου, και ενώ συχνά εστιάζουμε σε όλα όσα έχουν αλλάξει στα ενδιάμεσα χρόνια, πολλά παραμένουν αμετάβλητα, συμπεριλαμβανομένου του Ευαγγελίου του Χριστού και των διδασκαλιών του», ανέφερε στο μήνυμά της η βασίλισσα Ελισάβετ προς τη Γενική Σύνοδο της Εκκλησίας της Αγγλίας, την οποία διάβασε ο Πρίγκιπας Edward..

Και πρόσθεσε: «Για τους ανθρώπους της πίστης, τα τελευταία χρόνια ήταν ιδιαίτερα δύσκολα, με άνευ προηγουμένου περιορισμούς στην πρόσβαση της δημόσιας λατρείας. Για πολλούς, ήταν μια περίοδος άγχους, θλίψης και κούρασης.

Ωστόσο, το Ευαγγέλιο έφερε ελπίδα, όπως έκανε στους αιώνες. Επίσης, η Εκκλησία προσαρμόστηκε στη νέα πραγματικότητα της πανδημίας του κορονοϊού και συνέχισε τη διακονία της, συχνά με νέους τρόπους, όπως οι ψηφιακές μορφές λατρείας».

Τα πιο σημαντικά