Συχνά, τα καταστήματα ρούχων χρησιμοποιούν διάφορα κόλπα για να μας κάνουν να αγοράσουμε περισσότερα πράγματα.
Διαβάστε παρακάτω 10 πράγματα, που κανένας πωλητής δε θα σας αποκαλύψει ποτέ.
Οι εκπτώσεις ωφελούν τα μαγαζιά, όχι τους πελάτες
© depositphotos © depositphotos
Οι εκπτώσεις είναι ένας τρόπος να μας κάνουν να αγοράσουμε πράγματα που δεν θα σκεφτόμασταν ποτέ να αγοράσουμε. Λίγοι μπορούν να αντισταθούν στον πειρασμό να αγοράσουν κάτι που είναι σε προσφορά. Αλλά τι είναι πραγματικά οι εκπτώσεις;
- Μερικές φορές, τα μαγαζιά ανεβάζουν επίτηδες τις τιμές λίγο πριν τις εκπτώσεις, για να ανακοινώσουν λίγο αργότερα τις φθηνότερες τιμές και να προσελκύσουν κόσμο.
- Οι διαφημίσεις και οι βιτρίνες μπορεί να αναφέρουν εκπτώσεις έως και 70%, αλλά αν μπείτε μέσα στο μαγαζί, μπορεί να δείτε μόνο ένα προϊόν με αυτή την έκπτωση, ενώ η έκπτωση σε όλα τα υπόλοιπα προϊόντα δεν θα ξεπερνάει το 10%.
Ίδια νούμερα μπορεί να είναι πολύ μεγάλα ή πολύ μικρά, ανάλογα με την εταιρία
© depositphotos
Διαφορετικοί κατασκευαστές έχουν διαφορετικές κλίμακες μεγέθους. Οπότε, στη μια εταιρία μπορεί να σας κάνει το small, ενώ στην άλλη, να μπαίνετε με το ζόρι στο medium. Μερικές εταιρίες μειώνουν επίτηδες το μέγεθος των ρούχων, για να κάνουν το γυναικείο καταναλωτικό κοινό να αγοράζει πιο εύκολα.
Η συνεργασία με έναν γνωστό σχεδιαστή δεν εγγυάται την ποιότητα
© depositphotos
Οι μεγάλες εταιρίες συνεργάζονται κατά καιρούς με γνωστούς σχεδιαστές, για να βγάλουν μια σειρά ρούχων. Ο στόχος τους είναι να κάνουν τους καταναλωτές νια πληρώσουν περισσότερα χρήσιμα για “αποκλειστικά” προϊόντα. Ωστόσο, το μόνο που αλλάζει σε αυτά είναι η περιορισμένη διαθεσιμότητά τους, γιατί κατά τα άλλα δε διαφέρουν από τα υπόλοιπα ρούχα της εταιρίας.
Το τμήμα με τα εκπτωσιακά είναι επίτηδες ακατάστατο
© depositphotos
Αυτό γίνεται επίτηδες, για να νιώσει χαρούμενος ο καταναλωτής που βρήκε μια προσφορά και να τρέξει να την αγοράσει αμέσως.
Στη βιομηχανία της ένδυσης χρησιμοποιούνται βλαβερά χημικά
© depositphotos © depositphotos
Ακόμα και αν η ετικέτα του ρούχου αναφέρει ότι είναι 100% φυσικό, μπορεί να είναι επιβλαβές για την υγεία. Η βιομηχανία της ένδυσης περιέχει χημικά, που δεν μπορούν να εντοπιστούν αν δε γίνουν συγκεκριμένες εργαστηριακές εξετάσεις. Κάποιες χημικές ουσίες μπορεί να εξυπηρετούν το σχεδιαστή να πάρει το χρώμα που θέλει, ενώ άλλες μπορεί να προστατεύουν τα ρούχα από έντομα και μούχλα. Να πλένετε πάντα τα καινούργια σας ρούχα πριν τα φορέσετε.
Τα συνθετικά κοστίζουν το ίδιο με τα βαμβακερά
© depositphotos © depositphotos
Οι κατασκευαστές συχνά ανεβάζουν επίτηδες τις τιμές στα συνθετικά ρούχα, για να παρακινήσουν τους πελάτες να αγοράσουν πιο ακριβά ρούχα από φυσικά υφάσματα. Έτσι, ο πελάτης θεωρεί ότι ένα βαμβακερό μπλουζάκι δεν είναι τόσο ακριβό σε σύγκριση με ένα συνθετικό και το αγοράζει χωρίς δεύτερη σκέψη.
Τα ρούχα σχεδιαστών είναι χειρότερης ποιότητας στα άουτλετ σε σχέση με τα κανονικά μαγαζιά
© depositphotos © depositphotos
Πολλές φορές, τα ρούχα και τα αξεσουάρ που υπάρχουν στα άουτλετ, μπορεί να έχουν μόνο το όνομα του σχεδιαστή και να μην έχουν καμία σχέση με την ποιότητα. Οι ακριβές μάρκες χρησιμοποιούν αυτό το κόλπο, για να αποκομίσουν κέρδος από το καταναλωτικό κοινό που δεν μπορεί να αγοράσει τα ακριβά προϊόντα τους.
Προϊόντα κακής ποιότητας
© depositphotos
Αυτός είναι ο στόχος των κατασκευαστών: να φτιάχνουν φθηνά ρούχα που χαλάνε εύκολα, για να κάνουν τους καταναλωτές να αγοράσουν σύντομα καινούργια.
Οι τάσεις της μόδας αλλάζουν κάθε εβδομάδα
© depositphotos © depositphotos
Οι σχεδιαστές έχουν εφεύρει τις μικροτάσεις. Σχεδόν κάθε εβδομάδα κυκλοφορούν στα μαγαζιά καινούργια προϊόντα που είναι στη μόδα, για να μας κάνουν να θέλουμε να τα αγοράσουμε και να ξοδέψουμε περισσότερα χρήματα.