Πιστεύεται, ότι αυτά τα σύμβολα έχουν επηρεάσει πολλές γενιές. Ωστόσο, η έννοια των συμβόλων αλλάζει μερικές φορές και μπορεί να εκπλαγούμε με τις μυστικές έννοιες των συμβόλων.
Δείτε παρακάτω τα μυστικά των 10 πιο γνωστών συμβόλων.
Το φίδι στο ποτήρι στο δοχείο της Υγείας, της αρχαίας θεάς της υγείας, της οποίας το όνομα υπάρχει στην λέξη “υγιεινή.”
Το φίδι είναι σύμβολο θανάτου και αθανασίας, καθώς το δηλητήριό του μπορεί να σκοτώσει, αλλά και να θεραπεύσει. Το δοχείο χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά από φαρμακοποιούς τον Μεσαίωνα.
Η παλαιότερη αναφορά του ουροβόρου χρονολογείται από το 4200 π.Χ. Ήταν δημοφιλής στην θρησκεία, την μαγεία, την αλχημεία, τη μυθολογία και την ψυχολογία.
Ο ουροβόρος δηλώνει τον κύκλο της ζωής και του θανάτου. Σε διαφορετικούς πολιτισμούς μπορεί να συμβολίσει πράγματα χωρίς αρχή ή τέλος, το γιν και το γιανγκ, το καλό και το κακό.
Αυτό το σύμβολο ήταν πολύ δημοφιλές το 3.000 π.Χ. Στην Ινδία ήταν σύμβολο του Τσάκρα της Καρδιάς, που συνδυάζει τις αρσενικές και τις θηλυκές αρχές.
Το 1354, ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Κάρολος IV επέτρεψε στους Εβραίους της Πράγας να έχουν τη δική τους σημαία και ζήτησαν το αστέρι του Δαβίδ να είναι η δική τους σημαία.
Το γιν- γιανγκ προήλθε από τον 1ο- 3ο αιώνα μ.Χ. σε βουδιστικές πεποιθήσεις.
Το γιν είναι το σκοτάδι και το γιανγκ το φως στην πλαγιά ενός βουνού. Αυτά τα δυο βρίσκονται σε συνεχή αλληλεπίδραση. Τρέφουν το ένα το άλλο και κουβαλούν το ένα, ένα σωματίδιο από το άλλο. Σε αυτόν τον αγώνα δεν υπάρχει νίκη ή τέλος.
Η παλαιότερη εμφάνιση αυτού του συμβόλου χρονολογείται το 2.000 π.Χ. Αυτό το σύμβολο εμφανίζεται στην Ασία, την Μέση Ανατολή και την Αίγυπτο. Ο τροχός είναι αφιερωμένος στον ήλιο και συμβολίζει τον κύκλο της ζωής.
Αργότερα, ο τροχός της τύχης εμφανίστηκε ως σύμβολο των ιδιοτροπιών της τύχης. Οι ακτίνες του έφερναν τύχη και ατυχία με τη σειρά τους.
Η πρώτη αναφορά αυτού του συμβόλου χρονολογείται στο 1300 μ.Χ. Η πυξίδα είναι ένα σύμβολο που καθοδηγεί και φως στο φυλάκιο των ναυτικών. Τον 18ο και 20ο αιώνα συνήθιζαν να κάνουν τατουάζ πυξίδες.
Η πυξίδα υπάρχει στους χάρτες για να συμβολίζει τα μέρη του κόσμου.
Η πρώτη αναφορά του συμβόλου χρονολογείται το 8.000 π.Χ.
Η σβάστικα είναι σύμβολο ευτυχίας, δημιουργίας και ευημερίας. Πολιτισμοί στην Ασία και την Ινδία την αφιερώνουν στον Ήλιο.
Στις αγγλόφωνες χώρες, ήταν δημοφιλής στις αρχές του 20ού αιώνα.
Όταν πήρε η ναζιστική Γερμανία το σύμβολο αυτό, πολλές χώρες το απαγόρευσαν.
Το σύμβολο γεννήθηκε μεταξύ 3.000- 4.000 π.Χ. Στους θρύλους των ινδουιστών, ο Γκανταμπερούντα, ο δικέφαλος αετός ήτα σύμβολο κοσμικής ισορροπίας. Στον Βουδισμό σήμαινε την δύναμη του Βούδα και στο Ισλάμ την απόλυτη δύναμη του σουλτάνου.
Ο αετός εμφανίστηκε σε πολλούς πολιτισμούς και θρησκείες, συμβολίζοντας πάντοτε τη δύναμη και τη δύναμη. Η τελευταία εμφάνιση του είναι στη Ρωσία, όπου έχει γίνει το εθνικό έμβλημα.
Το σύμβολο εμφανίστηκε πρώτη φορά το 3.500 π.Χ. και χρησιμοποιήθηκε στην Αίγυπτο, την Ελλάδα, την Βραζιλία, το Βυζάντιο και το Σουμεριανό βασίλειο.
Οι Χριστιανοί λατρεύουν το σύμβολο ως σύμβολο της Παναγίας. Στην Ασία συμβόλιζε τις κοσμικές δυνάμεις και στην Ινδία τον έλεγχο το νου.
Το μισοφέγγαρο συνδέθηκε στενά με το Ισλάμ το 1453, μετά την πτώση της Κωνσταντινούπολης.
Η πεντάλφα χρονολογείται από το 3.500 π.Χ.
Ήταν ένα προστατευτικό σύμβολο ενάντια στις δαιμονικές δυνάμεις. Οι έμποροι της Βαβυλώνας το σχεδίαζαν στις πόρτες τους για να προστατευτούν από τις κλοπές. Ο Πυθαγόρας πίστευε, ότι ήταν μια μαθηματική τελειότητα, που περιέχει το χρυσό μέσο.
Στον πρώιμο Χριστιανισμό, η ανεστραμμένη πεντάλφα ήταν σύμβολο του Ιησού, αλλά ο Ελιφάς Λεβί το μετέτρεψε σε σύμβολο του σατανισμού.