Σάββατο, Ιανουάριος 11 2025
κοσμήματα9 ιστορίες βασιλικών κοσμημάτων που μοιάζουν με θεωρίες συνωμοσίας

9 ιστορίες βασιλικών κοσμημάτων που μοιάζουν με θεωρίες συνωμοσίας

Η ζωή στα βασιλικά παλάτια είναι πάντα γεμάτη μυστήρια, και συχνά τα κοσμήματα παίζουν βασικό ρόλο σε αυτά. Για παράδειγμα, ένα διαμάντι στη βασιλική κορώνα μπορεί να είναι λόγος σύγκρουσης μεταξύ των χωρών! Τα βασιλικά κειμήλια μπορούν να πουν την ιστορία από μια διαφορετική γωνία.

Παρακάτω θα δείτε και θα μάθετε για τα 9 πιο περίεργα κοσμήματα που ανήκουν ή ανήκαν σε εστεμμένους ανθρώπους. Κάθε ένα από αυτά έχει μια εκπληκτική ιστορία.

#9 Η ζαφειρένια καρφίτσα της Βασίλισσας Βικτώριαςc4ca4238a0b923820dcc509a6f75849b 59

© eastnews

Η Βασίλισσα Βικτώρια (1839-1876) αγαπούσε πολύ τα ζαφείρια. Λίγες μέρες πριν τον γάμο τους, ο αρραβωνιαστικός της, ο Πρίγκιπας Αλβέρτος παρουσίασε στη βασίλισσα μια ζαφειρένια καρφίτσα. Την αγάπησε τόσο, που την έβαλε στο γάμο τους. Σύμφωνα με μια παλιά αγγλική παράδοση, κατά τη διάρκεια του γάμου η νύφη πρέπει να έχει τέσσερα πράγματα πάνω της: κάτι παλιό, κάτι νέο, κάτι δανεικό και κάτι μπλε. Έτσι, το δώρο του Πρίγκιπα Αλβέρτου έγινε το «κάτι μπλε». Το μπλε χρώμα συμβολίζει την πίστη σε ένα άτομο, οπότε θα ήταν δύσκολο να βρούμε ένα καλύτερο δώρο γάμου. Τώρα, αυτή η καρφίτσα ανήκει στην Βασίλισσα Ελισάβετ Β ‘, που την φοράει σε ειδικές περιπτώσεις.

Από τότε, ο οίκος κοσμημάτων «House of Garrard» βάζει ένα μικρό ζαφείρι σε κάθε δαχτυλίδι αρραβώνων ως το «κάτι μπλε» για τη νύφη.

#8 Το περιδέραιο της Μαρίας Αντουανέταc81e728d9d4c2f636f067f89cc14862c 54

© eastnews

Αυτό το όμορφο περιδέραιο που αποτελείται από πολύτιμα μέταλλα και διαμάντια ήταν το κέντρο του μεγαλύτερου περιστατικού του 18ου αιώνα. Οι κοντινοί άνθρωποι της Βασίλισσας αγόρασαν αυτό το περιδέραιο με δάνεια και κόστισε ένα απίστευτο χρηματικό ποσό. Η βασίλισσα ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε τίποτα για την αγορά, αλλά πολλοί ήταν εκείνοι που δεν πίστευαν την ιστορία της και ήταν σίγουροι ότι τους διέταξε να το αγοράσουν. Στην πραγματικότητα ήθελε να αγοράσει η ίδια το περιδέραιο, αλλά δεν το έκανε επειδή η τιμή του ήταν πολύ υψηλή.

Υπήρξε ένα τεράστιο μυστήριο και εξαπάτηση γύρω από τη Μαρία Αντουανέτα, που οδήγησε σε αύξηση των πολιτικών αναταραχών στη Γαλλία. Η Βασίλισσα θεωρήθηκε ότι συμμετείχε σε μια εξωσυζυγική σχέση, αλλά ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε τίποτα. Στο τέλος, αυτό το κολιέ ήταν ένας από τους παράγοντες που οδήγησαν σε μεγάλη μείωση της δημοτικότητάς της ως βασίλισσα.

#7 Η σπασμένη τιάρα της Βασίλισσας Ελισάβετeccbc87e4b5ce2fe28308fd9f2a7baf3 55

© eastnews

Η διαμαντένια τιάρα που φοράει η Ελισάβετ Β, της δόθηκε την ημέρα του γάμου της. Ωστόσο, λίγο πριν την τελετή, η κομμώτρια την έσπασε. Η τιάρα στάλθηκε αμέσως στον οίκο κοσμημάτων «House of Garrard», όπου επιδιορθώθηκε πολύ γρήγορα και επιστράφηκε πίσω στη βασίλισσα.

#6 Αβγά Φαμπερζέ: Οίκος κοσμημάτων της οικογένειας Ρομανώφa87ff679a2f3e71d9181a67b7542122c 45

© eastnews   © eastnews

Η παράδοση της ζωγραφικής αβγών για το Πάσχα, υπήρχε στη Ρωσία από την αρχαιότητα. Φυσικά, η βασιλική οικογένεια ακολούθησε αυτή την παράδοση. Ο Αλέξανδρος ΙΙΙ αποφάσισε να φέρει κάτι καινούργιο σε αυτό το έθιμο και έκανε μια πολύ ενδιαφέρουσα έκπληξη στη γυναίκα του: ένα αβγό -κόσμημα. Υπήρχε ένα μικρό κοτόπουλο σε αυτό το αβγό, καλυμμένο σε σμάλτο, και μέσα του υπήρχε ένα άλλο δώρο: ένα κολιέ με ρουμπίνια και το στέμμα. Η αυτοκράτειρα αγάπησε το δώρο τόσο πολύ, που ο σύζυγός της συνέχισε να της δίνει ένα νέο αβγό κάθε Πάσχα. Ο γιος τους συνέχισε επίσης την παράδοση.

Ο καλλιτέχνης πίσω από αυτά τα αβγά, είναι ο Γκουστάβ Φαμπερζέ. Καθώς η παράδοση έγινε πιο δημοφιλής, αυτά τα αβγά δημιουργήθηκαν επίσης για άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας, ακόμη και για εκείνα από άλλες χώρες.

Μετά την επανάσταση, οι μπολσεβίκοι πούλησαν τα περισσότερα αβγά για να πάρουν χρήματα. Έτσι μόνο 9 από αυτά παραμένουν στη Ρωσία. Μπορείτε να τα δείτε στο Μουσείο Φαμπερζέ, στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας.

#5 Η κορώνα του Βρετανικού Αυτοκρατορικού Κράτουςe4da3b7fbbce2345d7772b0674a318d5 35

© eastnews

Το Βρετανικό Αυτοκρατορικό Κράτος όπως το γνωρίζουμε σήμερα, δημιουργήθηκε το 1937 για τον Βασιλιά Γιώργο VI. Το στέμμα έχει έναν υπερβολικό αριθμό πολύτιμων λίθων, οπότε δεν είναι περίεργο που ζυγίζει σχεδόν 3,5 κιλά.

Αλλά όλα αυτά δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με το διαμάντι Koh-i-Noor. Το όνομα μπορεί να μεταφραστεί ως «το βουνό του φωτός» που βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της κορώνας. Αυτό είναι ίσως το πιο διάσημο διαμάντι στον κόσμο. Είναι ηλικίας άνω των 300 ετών και προέρχεται από την Ινδία. Δεν έχει πωληθεί ποτέ, απλώς αφαιρούνταν με βία από τον έναν ιδιοκτήτη στον άλλον. Το 1849, μετά τον αποικισμό της Ινδίας, το διαμάντι βρέθηκε στα χέρια της Βασίλισσας Βικτώριας.

Μετά την ανεξαρτητοποίηση της Ινδίας, η ινδική κυβέρνηση ζήτησε από τους Άγγλους να επιστρέψουν τον εθνικό τους θησαυρό, αλλά η αγγλική κυβέρνηση κατέστησε σαφές ότι αυτό δεν θα γινόταν.

#4 Η τιάρα γάμου της Κέιτ Μίντλετον1679091c5a880faf6fb5e6087eb1b2dc 39

© eastnews

Η διαμαντένια τιάρα που φορούσε η Κέιτ Μίντλετον στο γάμο της, δεν έχει καμία παράξενη ιστορία. Αλλά η ύπαρξή της μόλις ξεκίνησε. Αυτό το κόσμημα αγοράστηκε από τον Γεώργιο VI και κληρονομήθηκε από την Ελισάβετ Β ‘. Η τιάρα έχει ακριβώς 888 διαμάντια.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ δεν φορούσε ποτέ αυτήν την τιάρα, αλλά την έδινε πολύ συχνά στην αδελφή και την κόρη της. Τέλος, η τιάρα φορέθηκε από την Δούκισσα του Κέμπριτζ  στον γάμο της με τον Πρίγκιπα Γουίλιαμ, το 2011.

#3 Τα χρυσά βραχιόλια των πριγκιπισσών της Δανίαςc17dbf62e63f3d34276122d126c96a38

Υπάρχει μια ασυνήθιστη βασιλική παράδοση στη Δανία. Όλες οι πριγκίπισσες λαμβάνουν ένα χρυσό βραχιόλι για τα 5α γενέθλιά τους. Η παράδοση ξεκίνησε στην εποχή της Ίνγκριντ της Σουηδίας. Η μητέρα της, της έδωσε ένα χρυσό βραχιόλι για τα 5α γενέθλιά της και σύντομα πέθανε, αφήνοντας την κόρη της ορφανή. Η νεαρή πριγκίπισσα αγάπησε αυτό το δώρο τόσο πολύ που όταν γέννησε την κόρη της, αποφάσισε να ξεκινήσει μια παράδοση και να της κάνει το ίδιο δώρο. Από τότε, όλα τα κορίτσια της βασιλικής οικογένειας λαμβάνουν αυτό το δώρο.

#2 Η σμαραγδένια τιάρα της Βασίλισσας Ράνια295e32508775c9246943f42052fa00e5

Η Βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας είναι μια θαυμάσια γυναίκα. Ήταν μία από τις πρώτες γυναίκες που αμφισβήτησε τους κανόνες και δημιούργησε μια πολιτιστική επανάσταση. Έχει διαδραματίσει τεράστιο ρόλο στις σημαντικές μεταρρυθμίσεις των δικαιωμάτων των γυναικών, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος ψήφου, του δικαιώματος οδήγησης αυτοκινήτου και του δικαιώματος να επιλέγουν τα δικά τους ρούχα.

Κάθε φορά που η Βασίλισσα Ράνια εμφανίζεται δημόσια, φαίνεται άψογη. Αγαπημένοι τις οίκοι είναι οι Σανέλ, Ντιόρ και Ιβ Σεν Λοράν. Παρά την θέση της, δεν είχε δικό της στέμμα για πολύ καιρό. Αλλά το 2000, η βασίλισσα της Ιορδανίας απέκτησε τελικά το δικό της στέμμα: Μια τιάρα από σμαράγδια και μαύρο χρυσό, κατασκευασμένη από την «Boucheron». Αυτό το κόσμημα ονομάζεται «Σμαραγδένιος κισσός» επειδή μοιάζει με το ομώνυμο φυτό.

#1 Το δαχτυλίδι της πριγκίπισσας Νταϊάνα45c48cce2e2d7fbdea1afc51c7c6ad26 24

© eastnews   © eastnews

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα επέλεξε αυτό το ζαφειρένιο δαχτυλίδι όταν αρραβωνιάστηκε με τον πρίγκιπα Κάρολο. Αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη για την Βασιλική οικογένεια, ειδικά για την Βασίλισσα Ελισάβετ Β΄. Το δαχτυλίδι δημιουργήθηκε από το «House of Garrard» και κόστιζε 38.000 δολάρια εκείνη την εποχή. Η βασιλική οικογένεια σκέφτηκε πως ήταν μια κακή επιλογή, μιας και μπορούσε να το αγοράσει ο καθένας.

Μετά το θάνατο της Νταϊάνα, το δαχτυλίδι κληρονομήθηκε από τον Πρίγκιπα Ουίλιαμ που αργότερα το έδωσε στην Κέιτ Μίντλετον. Σήμερα, κανείς δεν ενδιαφέρεται για τα αποκλειστικά βασιλικά κοσμήματα. Η Δούκισσα του Κέμπριτζ φοράει «Zara», κάτι που οι Βρετανοί βρίσκουν καλό μιας και δείχνει κομψότητα και πρακτικότητα.

Τα πιο σημαντικά