Ο οίκτος δεν είναι φιλοφρόνηση. Αντί να αισθάνεστε λύπη για κάποιον, είναι καλύτερο να δείξετε υπομονή, να δείξετε υποστήριξη και να τον φροντίσετε. Οι άνθρωποι σε αυτό το άρθρο είναι απίστευτα παραδείγματα δύναμης και επιμονής. Οι ιστορίες τους σίγουρα θα σας εμπνεύσουν να γίνεται όσο καλύτεροι μπορείτε.
Θα δείτε μια συλλογή με ανθρώπους που δεν αμφέβαλαν ποτέ για τις ικανότητές τους. Στο τέλος του άρθρου, υπάρχει ένα μπόνους που αποδεικνύει ότι δεν υπάρχουν όρια για εκείνους που πραγματικά θέλουν να καταφέρουν κάτι.
Ο Τζον Μπράμπλιτ δεν έχει δει ποτέ τα έργα ζωγραφικής του.
© John Bramblitt / facebook
Σε ηλικία 30 ετών, ο Τζον έχασε την όρασή του εξαιτίας των επιπλοκών της επιληψίας. Έχοντας ξεπεράσει την κατάθλιψη και το άγχος, βρήκε τη σωτηρία του στην τέχνη. Τώρα ο Μπράμπλιτ είναι ένας από τους πιο διάσημους σύγχρονους Αμερικανούς ζωγράφους.
© John Bramblitt / facebook
Η αίσθηση της αφής αντικατέστησε την όραση του καλλιτέχνη και τον βοήθησε να αναπτύξει μια ειδική τεχνική για να ζωγραφίζει. Κάνει ένα σκίτσο με ματ χρώμα, αφήνοντας ένα απτό σημάδι στον καμβά, και έπειτα βρίσκει την περιοχή στα προεξέχοντα περιγράμματα και τη γεμίζει με χρώμα.
© John Bramblitt / facebook
Τώρα ήρθε ώρα για το πιο εκπληκτικό γεγονός – ο Τζον επιλέγει χρώματα και δημιουργεί αποχρώσεις με τη χρήση της αφής. Τα χρώματα λαδιού διαφέρουν ως προς τη δομή: κάποια είναι πιο παχύρρευστα και πυκνά, ενώ άλλα είναι πιο αραιά. Για να φτιάξει το σωστό χρώμα, ο καλλιτέχνης αναμειγνύει απλά τα χρώματα για να αποκτήσει αυτό που θέλει.
Ο Χιού Χερ ήταν κάποτε ορειβάτης και τώρα ασχολείται με την προσθετική.
Όταν ο Χιού ήταν 8 ετών, ανέβηκε στην πρώτη του κορυφή, το βουνό Τεμπ σε ύψος 11.627 πόδια. Το αγόρι θεωρήθηκε ένας από τους μεγαλύτερους ανερχόμενους ορειβάτες. Αλλά στην ηλικία των 17 ετών, συνέβη κάτι τρομερό. Λόγω μιας σοβαρής χιονοθύελλας, ο Χιού και ο φίλος του κόλλησαν στους πάγους των βουνών και έμειναν εκεί για 3 ημέρες. Κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος, απέκτησαν σοβαρά προβλήματα λόγο του κρύου. Ο ήρωάς μας έπρεπε να ακρωτηριάσει και τα δύο του πόδια.
Μετά την επέμβαση, ο Χιού υποσχέθηκε ότι θα επιστρέψει σίγουρα στα βουνά. Έτσι ξεκίνησε η καριέρα του παρέα με την προσθετική. Στην αρχή, δημιούργησε μόνος του προσθετικά μέλη από αυτοσχέδια υλικά αλλά τον ενοχλούσαν. Στη συνέχεια, αποφάσισε να επιλέξει το δρόμο της επιστήμης και αποφοίτησε από 3 πανεπιστήμια, το τελευταίο από τα οποία ήταν το Χάρβαρντ, όπου ο Χιού Χερ πήρε διδακτορικό δίπλωμα στη βιοφυσική.
Σήμερα, ο Χιού Χερ είναι επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας στο εργαστήριο MIT Media Lab, όπου αναπτύσσει βιονικά προσθετικά μέλη. Ο επιστήμονας πιστεύει ότι ένα άτομο δεν μπορεί να είναι ατελές, μόνο οι τεχνολογίες μας είναι ατελείς.
Ο Νάιλ ΝτιΜάρκο ζει σε πλήρη σιωπή από την παιδική ηλικία.
Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι αυτός ο χαρισματικός και όμορφος άντρας έχει κάποια προβλήματα υγείας, αλλά υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο βρίσκεται στον κατάλογό μας. Πολλές γενιές της οικογένειας ΝτιΜάρκο είχαν προβλήματα ακοής και ο Νάιλ δεν αποτέλεσε εξαίρεση – γεννήθηκε κωφός.
Ο Νάιλ δεν μπορεί να ακούσει, ακόμη και με τη βοήθεια ακουστικού βοηθήματος. Αλλά διαβάζει τα χείλη τέλεια και θεωρεί μητρική του γλώσσα την ASL – αμερικανική νοηματική γλώσσα.
Αν μιλήσουμε εν συντομία για τα επιτεύγματα του ΝτιΜάρκo θα πούμε ότι είναι πρότυπο, ηθοποιός, καθώς και νικητής του American Top Model και του Dancing with the Stars. Ο Νάιλ αφιερώνει όλες τις νίκες του στους 70 εκατομμύρια κωφούς ανθρώπους του πλανήτη, ευχαριστώντας τους που τον εμπνέουν να είναι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του.
Ο ΤζέιΣι Σέιταν Τένετ έχει ένα μηχάνημα για τατουάζ αντί για βραχίονα.
© Jc Sheitan Tenet / facebook
Ο Τένετ έχασε το δεξί του χέρι όταν ήταν παιδί, αλλά ακόμη και τότε ήξερε ότι αυτό δεν θα τον εμπόδιζε να γίνει ένας λαμπρός καλλιτέχνης τατουάζ. Ήταν δύσκολο γι ‘αυτόν να βρει έναν καλλιτέχνη πρόθυμο να τον διδάξει λόγω της αναπηρίας του. Αλλά όπου υπάρχει διάθεση, υπάρχει και τρόπος.
© Jc Sheitan Tenet / facebook
Από τη στιγμή που ο Τένετ έγινε αριστερόχειρας, συναντήθηκε με έναν μηχανικό, τον Ζαν Λουί Γκονζάλ, ο οποίος δημιούργησε ένα μοναδικό προσθετικό χέρι με ένα μηχάνημα για τατουάζ, ειδικά σχεδιασμένο για τον νέο του φίλο. Αρχικά, σχεδιάστηκε για μια έκθεση, ένα κινητικό γλυπτό, αλλά ο Γκονζάλ αποφάσισε να το θέσει σε λειτουργία για τον Τένετ.
Το μέλος είναι ελαφρύ και ελέγχεται από τον ώμο. Αλλά ο μηχανικός δεν θέλει να σταματήσει εδώ – ο Γκονζάλ ελπίζει να βελτιώσει τη δημιουργία του, καθιστώντας πιο κινητή την περιοχή του καρπού, ώστε ο Τένετ να νιώθει πιο άνετα καθώς δουλεύει.
Ο Γκόρντεϊ Τρίσενκοφ έχει περιορισμένες ικανότητες, αλλά απεριόριστη αγάπη για τη φωτογραφία.
Ο Γκόρντεϊ είναι ανάπηρος εκ γενετής, έχει δυο προσθετικά πόδια, δεν έχει αριστερό χέρι μέχρι τον αγκώνα και δεν έχει δεξί χέρι. Αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να αποφοιτήσει από το κολέγιο, να παντρευτεί και να ζει από το χόμπι του.
Ο Γκόρντεϊ απέκτησε σχεδόν όλες τις επαγγελματικές δεξιότητές του με τη βοήθεια του διαδικτύου. Δεν θεωρεί τον εαυτό του κατώτερο από τους άλλους και η εμπειρία του αποδεικνύει ότι όλα γίνονται αν κάποιος έχει θέληση και υπομονή.
Ο Τόνι Μελεντέζ παίζει κιθάρα χωρίς χέρια.
© Tony Melendez / facebook
Ο συνθέτης, τραγουδιστής και τραγουδοποιός, Τόνι Μελεντέζ, ονειρευόταν να παίξει κιθάρα όλη του τη ζωή και η απουσία των χεριών του από τη γέννηση του, δεν έγινε εμπόδιο στην εκπλήρωση της επιθυμίας του.
Έμαθε να παίζει κιθάρα με τα πόδια του και σύντομα έγινε δημοφιλής σε όλο τον κόσμο. Από τη δεκαετία του ’80, ο Τόνι έχει κάνει συναυλίες, έγραψε ένα βιβλίο, και είναι επίσης ομιλητής.
Η Βικτόρια Μοντέστα είναι μια βιονική τραγουδίστρια.
Λόγω τραυματισμού από την γέννηση της, η Βικτόρια δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένα από τα πόδια της. Μέχρι να γίνει 20 ετών, προσπάθησε τα πάντα με την ελπίδα ότι θα βελτιωνόταν. Σε κάποιο σημείο, η κοπέλα ικέτευσε τους γιατρούς να ακρωτηριάσουν το πόδι της επειδή άρχιζε να βλέπει νέες ευκαιρίες με την απώλεια ενός άκρου, σε αντίθεση με τις περιορισμένες ευκαιρίες ενός μη λειτουργικού άκρου.
Μόλις ξεφορτώθηκε το πόδι που την κρατούσε πίσω, άρχισε να αντιμετωπίζει νέες προκλήσεις. Η Βικτόρια ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο και έγινε επιτυχημένη και στη μουσική βιομηχανία.
Το βίντεο “Prototype” παρακολουθήθηκε από 8,5 εκατομμύρια ανθρώπους και το πορτραίτο της, ζωγραφισμένο από τον Τζέιμς Στράουντ, διακοσμεί πλέον την Εθνική Πινακοθήκη στο Λονδίνο.
Μπόνους: Αυτός ο άνθρωπος έφτιαξε ένα προσθετικό μέλος από ένα παλιό ελικόπτερο της Lego.
Αυτοί οι άντρες και οι γυναίκες αποτελούν παραδείγματα που δίνουν έμπνευση και κίνητρα. Αποδεικνύουν ότι ο άνθρωπος με την αφοσίωση και την δύναμη του είναι ικανός να καταφέρει ό, τι θέλει.