Όταν συναντάς ένα πρόσωπο που έχει εξαιρετική ακεραιότητα, ξέρεις ότι υπάρχει κάτι διαφορετικό με αυτόν τον άνθρωπο και σε κάνει να αισθάνεσαι μια δύναμη έλξης. Δεν υπάρχει πραγματικά μυστικό για να γίνεις ένα πρόσωπο με ακεραιότητα. Το να προσπαθήσεις να γίνεις αυτού του είδους χαρισματικός και έντιμος άνθρωπος είναι κάτι που ο καθένας πρέπει να προσπαθήσει, για να ζήσει μια αληθινή ζωή.
Προσωπική ακεραιότητα σημαίνει το να ξέρεις ποιος είσαι εσύ προσωπικά, ανεξάρτητα με ποιον είσαι αυτόν τον καιρό, δεδομένου ότι η σχέση σου θα πρέπει να ορίζει μόνο ένα μέρος του ποιος είσαι. Η ακεραιότητα είναι ένας τρόπος για να είσαι ειλικρινής στις ενέργειές σου και είναι αυτό που σε κάνει να είσαι ένας ρομαντικός και αξιόπιστος σύντροφος, επιχειρηματικός συνεταίρος, και μέλος της κοινωνίας.
Οι άνθρωποι με ακεραιότητα είναι άνθρωποι των οποίων οι λέξεις και οι ενέργειες ταιριάζουν και συχνά μας εμπνέουν να θέλουμε να είμαστε σαν κι αυτούς. Αυτοί είναι τα πρότυπα της κοινωνίας μας. Μπορεί να εμφανιστούν και να γίνει αυτό που χρειάζεται να γίνει. Οι άνθρωποι με ακεραιότητα είναι λύτες προβλημάτων και ‘ταράσσουν τα νερά’.
Σε αυτό το άρθρο, θα διαβάσετε τα 5 πράγματα που οι άνθρωποι με ακεραιότητα κάνουν διαφορετικά και πώς μπορούμε να υιοθετήσουμε τις καλύτερες συνήθειες τους για τους εαυτούς μας.
Κάνει ό, τι λέει ότι θα κάνει
Έχετε ποτέ αποτύχει να κάνετε αυτό που υποσχεθήκατε σε κάποιον; Οι άνθρωποι με ακεραιότητα μας εμπνέουν, επειδή οι πράξεις τους συμφωνούν με τα λόγια τους. Δρουν με διαφορετικό τρόπο όταν δεσμεύονται για κάτι και τηρούν τις υποσχέσεις που έχουν δώσει. Αν μπορείτε να πείτε το ίδιο πράγμα για τον εαυτό σας,τότε,είστε ένα πρόσωπο με ακεραιότητα που δρα με διαφορετικό τρόπο από ό, τι εκείνοι που δεν το κάνουν.
Υπερασπίζεται το δίκαιο
Οι τραμπούκοι τα βρίσκουν δύσκολα όταν ένα άτομο με ακεραιότητα είναι κοντά. Το ίδιο ισχύει και για όποιον χρησιμοποιεί άσχημη γλώσσα. Οι άνθρωποι με ακεραιότητα έχουν μια έμφυτη αίσθηση του σωστού και του λάθους και επιδιώκουν να εξισορροπήσουν τα πράγματα με δικαιοσύνη. Όταν κάποιος με εξουσία καταχράται την εξουσία του, τα άτομα με ακεραιότητα είναι εκεί για να υπερασπιστούν τους αδύναμους. Η κατάχρηση εξουσίας είναι μια αδικία. Οι άνθρωποι με ακεραιότητα όταν βλέπουν ανυπεράσπιστους, τρέχουν να βοηθήσουν.
Κοιτάζονται στον καθρέφτη και δεσμεύονται για μια θετική αλλαγή
Μέρος μιας υγιούς αυτοκριτικής είναι να κοιτάς εάν είσαι υπεύθυνος για τα ίδια πράγματα που κατηγορείς άλλους. Δεν μπορεί να κουνάς το δάχτυλο στους άλλους εάν εσύ πρώτος δεν είσαι καθαρός.
Μπορεί να έχετε ακούσει το ρητό ότι όταν δείχνεις με το ένα δάχτυλο, υπάρχουν άλλα τρία που δείχνουν πίσω σε σας. Κρίνοντας τα ελαττώματα των άλλων είναι μια εύκολη παγίδα για να πέσουμε μέσα αλλά αντί να καταδικάσουν τους άλλους, οι άνθρωποι με ακεραιότητα βλέπουν τις δικές τους ατέλειες.
Κανείς δεν είναι τέλειος και αναγνωρίζοντας αυτά που θέλουν αλλαγή στον εαυτό τους, οι άνθρωποι με ακεραιότητα το κάνουν διαφορετικά. Όχι μόνο, οι άνθρωποι με ακεραιότητα, αναγνωρίζουν τις αδυναμίες τους, αλλά επιδιώκουν να βελτιώσουν τον εαυτό τους στους τομείς που χρειάζονται αλλαγή.
Αναλαμβάνουν να λύσουν κάποιο πρόβλημα ακόμη και όταν το φταίξιμο είναι άλλου
Οι άνθρωποι με ακεραιότητα είναι διαφορετικοί στο ότι αναλαμβάνουν τον ρόλο του ηγέτη, όταν κανείς άλλος δεν το κάνει. Ίσως δεν ήταν τα δικά τους σκουπίδια στο δρόμο αλλά οι άνθρωποι με ακεραιότητα βλέπουν ότι υπάρχει πρόβλημα και αναλαμβάνουν να λύσουν το θέμα. Ένα άλλο πράγμα που οι άνθρωποι με ακεραιότητα κάνουν διαφορετικά είναι ότι είναι επίσης πιο πιθανό να είναι εθελοντές για να υπερασπιστούν ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.
Ένα μοντέλο της θεωρίας της διαχείρισης στο χώρο εργασίας είναι εκείνη του Ηγέτη Υπηρέτη, όπως περιγράφεται για πρώτη φορά από τον Robert Greenleaf.
Ο Greenleaf λέει ότι αυτά είναι τα χαρακτηριστικά ενός Ηγέτη Υπηρέτη:
- Είναι καλός ακροατής
- Είναι εμπαθής
- Είναι θεραπευτής
- Έχει αυτογνωσία
- Έχει πειθώ
- Συλλαμβάνει το νόημα
- Είναι προνοητικός
- Είναι καλός στο να διαχειρίζεται μια κατάσταση
- Νοιώθει δέσμευση για την βελτίωση των ανθρώπων
- Χτίζει κοινωνία
Δρουν νωρίτερα παρά αργότερα
Οι άνθρωποι με ακεραιότητα δεν περιμένουν να δράσει πρώτα κάποιος άλλος σε περίπτωση που κάποιος πνίγεται. Είναι αυτοί που πηδούν πρώτοι για να σώσουν τον συνάνθρωπό τους.
Σε ένα άρθρο του περιοδικού για την προσωπική ευθύνη στο χώρο εργασίας, ο πρώην μηχανικός της NASA Roger M. Boisjoly λέει, ‘Αν οι καλοί άνθρωποι παρατηρούν τις αδικίες και απλά απομακρύνονται για να προστατεύσουν τον εαυτό τους χωρίς να προσπαθήσουν να διορθώσουν τις αδικίες, γίνονται μέρος στο πρόβλημα.’