«Όταν ο θάνατος αφήνει το σημάδι του»: Ένα δυνατό φωτογραφικό πρότζεκτ που θα σε ανατριχιάσει
«Όταν ο θάνατος αφήνει το σημάδι του» λέγεται το πρότζεκτ της φωτορεπόρτερ Emily Goddard και είναι αυτό ακριβώς που φαντάζεσαι:
Εικόνες ανθρώπων που έφτασαν στο παρά ένα του θανάτου και σήμερα δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να φανερώσουν τις πληγές τους, μέσα από τον φωτογραφικό φακό της Emily.
Η φωτορεπόρτερ Emily Goddard επιχείρησε να παρουσιάσει πληγές ανθρώπων και τις αντίστοιχες ιστορίες που ακολουθούν την κάθε μια από αυτές. Η ίδια λέει: «Ονόμασα αυτή τη σειρά «Όταν ο θάνατος αφήνει το σημάδι του», επειδή όντως το αφήνει, με διάφορους τρόπους.
Για παράδειγμα, ο Jamie μου εξομολογήθηκε πως μετά το ατύχημα του ήθελε να αυτοκτονήσει, αλλά αυτό δεν είναι καθόλου εμφανές σε όσους τον συναντούν σήμερα, που είναι πιο ήρεμος και κατασταλλαγμένος.»
Ποιοι είναι όμως εκείνοι που έχουν το σημάδι του θανάτου χαραγμένο επάνω τους;
Βen
Η ιγμορίτιδα που έπαθε αρχικά, εξελίχθηκε σε θανατηφόρα εγκεφαλική μόλυνση, που τον οδήγησε τελικά στο να υποβληθεί σε εκτομή πρόσθιου λοβού του εγκεφάλου.
Floss
Υπεβλήθη σε εγχείρηση σπονδυλοδεσίας.
Gezz
Σε ηλικία 31 ετών πάλευε με τον καρκίνο των όρχεων, πίστεψε πως είχε βγει νικητής, μέχρι που έμαθε πως είχε κάνει μετάσταση στο στομάχι του. Υπεβλήθη σε τομή λεμφαδένων.
Jamie
Στρατιώτης του τάγματος των αλεξιπτωτιστών, σχεδόν κάηκε ζωντανός κατά την διάρκεια πυρκαγιάς σε αεροσκάφος που το οδηγούσε μόνος, χωρίς αλεξίπτωτο. Κατάφερε να πηδήξει από το αεροπλάνο όταν εκείνο βρέθηκε σε ύψος 5 μέτρα πριν από το έδαφος. Πέρασε 6 μήνες σε κώμα και υποβλήθηκε σε σχεδόν 60 επεμβάσεις. Σήμερα έχει κάνει τον γύρο των ΗΠΑ με ποδήλατο, έχει διασχίσει το όρος Kιλιμάντζαρο και ταξιδεύει συνεχώς ανά τον κόσμο.
Mike
Ύστερα από ένα σχεδόν θανατηφόρο ατύχημα από μηχανή, οι γιατροί δεν περίμεναν πως θα καταφέρει να κρατηθεί στη ζωή…
Τι σημαίνουν τελικά αυτές οι εικόνες; Για την Emily Goddard οι παραπάνω εικόνες αποδεικνύουν πως η εμμονή μας στη εξωτερική εμφάνιση και στην δημιουργία μιας εικόνας, συχνά μας κάνει να ξεχνάμε ότι αυτό που είμαστε πραγματικά δεν ορίζεται απαραίτητα από αυτό που δείχνουμε.
Κανένα πρόβλημα από αυτά που βιώνουμε καθημερινά δεν είναι τόσο «ζωής και θανάτου» όσο τα πραγματικά «ζωής και θανάτου» προβλήματα. Τελικά είμαστε τα κατορθώματά μας, είμαστε και οι πληγές μας επίσης…
Πηγή: dazeddigital, RISE