ου έχει συμβεί να μπαίνεις σε ένα πάρτι και να συνειδητοποιείς πως επειδή δεν ξέρεις κάνεναν στέκεσαι αμήχανη σαν στήλη άλτος;
Επειδή υποψιαζόμαστε πως η απάντηση είναι ναι… σου δείχνουμε τα τέσσερα κλειδιά της σωστής πρώτης εντύπωσης για να μην σε ξεχάσουν ποτέ.
Να είσαι η πρώτη που θα χαμογελάσεις και πόνταρε στο σωστό βλέμμα
Μπορεί να είσαι ανοιχτή στο να χαμογελάσεις αν το κάνει ο άλλος, αλλά αυτό δεν θα σε κάνει να ξεχωρίζεις.
Το να περιμένεις το πράσινο φως φανερώνει την αμηχανία σου. Θα γνωρίσεις πολλούς περισσότερους ανθρώπους αν είσαι ανοιχτή και προσιτή στην επικοινωνία.
Αν λοιπόν μπεις σε έναν χώρο και δείχνεις χαμογελαστή θα σε πλησιάσουν περισσότεροι άνθρωποι για να σε γνωρίσουν.
Για παράδειγμα αν είσαι σε ένα πάρτι και βρεθείς μόνη σου εντόπισε κάποιον που δεν βρίσκεται σε συζήτηση και χαμογέλασε του όταν σε κοιτάξει. Θα έρθει να σου μιλήσει με βεβαιότητα.
Το πρώτο βήμα να μην κάθεσαι μόνη λύθηκε.
Κάνε την εισαγωγή σου αξέχαστη
Διαρκεί 7 – 9 δευτερόλεπτα και περιλαμβάνει το πώς θα πεις το όνομά σου και το πώς θα περιγράψεις την εργασία σου.
Ένα ωραίο παράδειγμα που συχνά αναφέρουν οι ειδικοί ως η τέλεια εισαγωγή για μια νέα γνωριμία είναι ένας τύπος που είναι οικονομικός σύμβουλος στο επάγγελμα και όταν τον ρωτούν τι δουλειά κάνει απαντάει: “βοηθάω τους πλούσιους να κοιμούνται τα βράδια”.
Αυτή η απάντηση πυροδοτεί το ενδιαφέρον του άλλου. Αν μπορείς να βρεις κάτι σχετικό για το δικό σου επάγγελμα χρησιμοποίησε το σε κάθε νέα ενδιαφέρουσα γνωριμία.
Προσποιήσου πως το πρόσωπο που μιλάς είναι το μόνο άτομο στο δωμάτιο
Στις κοινωνικές επαφές δεν υπάρχει τίποτα πιο εκνευριστικό από τους ανθρώπους που σου μιλάνε και συνεχώς κοιτούν αλλού στον χώρο ή το κινητό τους τηλέφωνο…
Γιατί όταν κάποιος στο κάνει εσύ θεωρείς πως είσαι βαρετός για εκείνον οπότε και δεν τον θες στην παρέα σου. Δώσε πάντα όλη σου την προσοχή στον συνομιλητή σου ακόμα και αν βαριέσαι. Τουλάχιστον μέχρι να φύγεις.
Μίλησε για τον εαυτό σου
Υπάρχουν κάποιοι που ισχυρίζονται πως στις συζητήσεις θα πρέπει να κάνεις ερωτήσεις για να κάνεις τους άλλους να μιλούν για τον εαυτό τους που είναι άλλωστε και το αγαπημένο τους θέμα!
Όμως νέες έρευνες δείχνουν πως αν το κάνεις αυτό οι οιο πολλοί θα σε θεωρήσουν ενοχλητική.
Μπορείς να ρωτάς πράγματα τους άλλους, να σχολιάζεις τις απαντήσεις τους, αλλά μην ξεχνάς να μιλάς και για σένα. Βεβαιώσου, όμως, πως αυτά που λες έχουν ενδιαφέρον και εξασφαλίζουν στη συζήτηση συνέχεια.
Σχόλια και ιστορίες που δίνουν τροφή στον άλλον για να συνεχίσει τη συζήτηση είναι αυτά που θα πρέπει να αναφέρεις. Μην μπεις σε πολύ προσωπικές ιστορίες. Είναι πολύ νωρίς!