Την Τετάρτη ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε μια εκτελεστική εντολή για να ξεκινήσει η χρηματοδότηση και κατασκευή του τείχους στα σύνορα ΗΠΑ και Μεξικού, μια από τις πιο διαδεδομένες υποσχέσεις της προεκλογικής του εκστρατείας. Αν και είναι απίθανο το Μεξικό να πληρώσει για τον τοίχο οι αναλυτές του Bernstein έχουν υπολογίσει, ότι το πιθανό κόστος κατασκευής ανέρχεται στα 15 με 25 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η ιστορία, η πολιτική και τα δημογραφικά στοιχεία έχουν συμβάλει στην διαμόρφωση των διεθνών συνόρων, που χωρίζουν τις χώρες όλες του κόσμου.
Δείτε παρακάτω 23 φωτογραφίες συνόρων από όλο τον κόσμο.
Αυτή η δορυφορική φωτογραφία της ΝASA απεικονίζει τα σύνορα μεταξύ Αϊτής (αριστερά), η οποία είναι πολύ πιο άγονη και της Δομινικανής Δημοκρατίας (δεξιά), που είναι πολύ πιο πράσινη.
NASA [Public domain], Wikimedia Commons
Αυτή η φωτογραφία των συνόρων μεταξύ Ισραήλ και Αιγύπτου τραβήχτηκε από τον Διεθνή Διαστημικό σταθμό. Λέγεται, ότι τα συγκεκριμένα σύνορα είναι από τα λίγα που είναι τόσο ορατά από το διάστημα.
Wikimedia Commons
Ο Βερίγγειος πορθμός είναι θαλάσσιο στενό μεταξύ του Ακρωτηρίου Ντεζνιόβ της Τσουκότκας (Ρωσία), που είναι το ανατολικότερο σημείο της Ασίας και του Ακρωτηρίου του Πρίγκιπα της Ουαλίας της Αλάσκας, που είναι το δυτικότερο σημείο της αμερικανικής ηπείρου. Τα σύνορα μεταξύ Αμερικής και Ρωσίας βρίσκονται ανάμεσα στα νησιά Διομήδη ορατά στην μέση της φωτογραφίας.
Wikimedia Commons
Οι καταπληκτικοί καταρράκτες Ιγκουασού είναι τα σύνορα μεταξύ Βραζιλίας και της επαρχίας Μισιόνες στην Αργεντινή.
Wikimedia Commons
Ο συνοριακός φράχτης μεταξύ ΗΠΑ και Μεξικού. Στα δεξιά είναι η Τιχουάνα στην Μπάχα της Καλιφόρνια και αριστερά το Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια.
Wikimedia Commons
Ο συνοριακός φράχτης μεταξύ ΗΠΑ και Μεξικού απλώνεται στην περιοχή Νογκάλες στην Αριζόνα. Οι φράχτες και οι δρόμοι τελειώνουν σε ένα συγκεκριμένο σημείο πριν ξαναρχίσουν, σύμφωνα με το The Atlantic.
Getty Images/John Moore
Οι ΗΠΑ και ο Καναδάς έχουν ένα από τα μακρύτερα σύνορα στον κόσμο, αφού φτάνουν τα 8.850 χιλιόμετρα. Αυτή η φωτογραφία δείχνει τους Καταρράκτες του Νιαγάρα να χωρίζουν τις δυο χώρες με τον Καναδά να βρίσκεται στα αριστερά και τις ΗΠΑ πάνω δεξιά.
Wikimedia Commons
Πηγή: The Library of Congress
Στο αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης Haskell, η οποία έχει κατασκευαστεί σκόπιμα στα σύνορα ΗΠΑ- Καναδά τα διεθνή σύνορα σημειώνονται στο πάτωμα. Ο Καναδάς είναι στα δεξιά και οι ΗΠΑ στα αριστερά.
Wikimedia Commons
Πηγή: Haskell Library
Τα σύνορα μεταξύ Κόστα Ρίκα και Παναμά είναι μια γέφυρα μονής λωρίδας πάνω από τον ποταμό Sixaola.
ray_lac / Flickr
Στο Baarle-Nassau, μια πόλη στην νότια Ολλανδία, μπορείτε να δείτε τα σύνορα μεταξύ Ολλανδίας και Βελγίου.
Jérôme. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons
Προς διευκρίνιση τα σύνορα γίνονται ορατά στους δρόμους με καρφίτσες, αναφέροντας πια πλευρά ανήκει στο Βέλγιο και ποια στην Ολλανδία.
Flickr/iamdanw
Τα σύνορα μεταξύ Γερμανίας και Ολλανδίας υπάρχουν στο πάτωμα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Εμπορίου με μια μεταλλική λωρίδα. Υπάρχει ένα Γερμανικό γραμματοκιβώτιο και ένας αστυνομικός στην μια πλευρά και το αντίστοιχο στην Ολλανδική πλευρά.
Wikimedia Commons
Πηγή: NPR
Η μικρή αλλαγή στο οδόστρωμα δείχνει τα σύνορα μεταξύ της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας, η οποία είναι στα αριστερά και της Βόρειας Ιρλανδίας, η οποία είναι στα δεξιά.
Clodagh Kilcoyne/Reuters
Επίσης τραβηγμένη από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό αυτή η φωτογραφία απεικονίζει τα σύνορα μεταξύ Ινδίας (βόρεια) και του Πακιστάν (νότια). Τα σύνορα είναι η φωτεινή πορτοκαλί γραμμή που φαίνεται στην φωτογραφία.
By ISS Expedition 28 crew (NASA Earth Observatory), Wikimedia Commons
Πηγή: NASA Earth Observatory
Στα σύνορα Wagah μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν γίνεται μια στρατιωτική γιορτή κάθε μέρα από τους στρατιωτικούς από το 1959. Κάθε βράδυ πριν από το ηλιοβασίλεμα, οι σημαίες κατεβαίνουν και γίνονται στρατιωτικές παρελάσεις και από τις δυο πλευρές.
Flickr/Guilhem Vellut
Αυτή η φωτογραφία από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό απεικονίζει τις ιρακινές οχυρώσεις που παραμένουν από τον πόλεμο Ιράν- Ιράκ. Η διαγώνια γραμμή πάνω δεξιά δείχνει τα σύνορα μεταξύ Ιράν (πάνω) και Ιράκ (κάτω).
NASA
Το Τόρκχαμ που απεικονίζεται εδώ είναι ένα από τα σημαντικότερα σημεία διέλευσης των συνόρων μεταξύ Αφγανιστάν και Πακιστάν στην συνοριακή γραμμή Ντουράντ.
Wikimedia Commons
Το 2013, η Βουλγαρία άρχισε τα σχέδια για την κατασκευή περιφραγμένων συνόρων στα βουλγαρο-τουρκικά σύνορα με σκοπό να κρατήσει μακριά τους πρόσφυγες από την Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική. H περίφραξη φτάνει τα 5 μέτρα σε ύψος και τα 2 μέτρα σε πλάτος με αγκαθωτό σύρμα.
Stoyan Nenov/Reuters
Πηγή: Daily Mail
Φωτογραφία ενός στρατιώτη στην πύλη Τόρκχαμ. Ένα κτίριο που δείχνει το Αφγανιστάν στο βάθος.
Pfc. Daniel M. Rangel, Wikimedia Commons
Η γέφυρα Svinesund χωρίζει την Σουηδική πόλη Strömstad από την Νορβηγική πόλη Halden. Στην γέφυρα υπάρχει μια γραμμή που υποδεικνύει, ότι η Σουηδία είναι στα αριστερά και η Νορβηγία στα δεξιά.
Wikimedia Commons
Τα σύνορα μεταξύ Αγγλίας και Σκωτίας έχουν μήκος περίπου 155 χιλιόμετρα και εκτείνεται μεταξύ του κόλπου Marshall Meadows στην ανατολική ακτή και του Solway Firth στην δυτική ακτή.
Wikimedia Commons
Η “Σινο-κορεατική γέφυρα φιλίας “, που διασχίζει τον ποταμό Γιαλού και συνδέει την Κίνα με την Νότια Κορέα.
Reuters Staff
Ο ποταμός Guadiana λειτουργεί ως σύνορο μεταξύ της Πορτογαλίας και της Ισπανίας για 100 χιλιόμετρα. Εδώ βλέπετε ένα παλιό και αχρησιμοποίητο αστυνομικό τμήμα στην πόλη Vila Real de San Antonio στη νότια Πορτογαλία.