Ποιος λέει πως τα μαθηματικά δεν μπορούν να έχουν ενδιαφέρον; Φράκταλ σαν και αυτά φαίνονται πολύ τέλεια για να είναι αληθινά, αλλά αυτά συμβαίνουν στη φύση και στα φυτά από πάντα και είναι παραδείγματα των μαθηματικών και της φυσικής.
Όταν βλέπουμε μια τάξη στη φύση, πιστεύουμε πως κάποιο ανθρώπινο χέρι το έκανε. Όμως ο Γαλιλαίος Γαλιλέι είπε: «Το σύμπαν δεν μπορεί να διαβαστεί παρά μόνο αφού μαθευτεί η γλώσσα του και έχει γίνει εξοικείωση με τους χαρακτήρες με τους οποίους η γλώσσα του είναι γραμμένη. Η γλώσσα του είναι η μαθηματική γλώσσα, και τα γράμματα είναι τρίγωνα, κύκλοι και άλλα γεωμετρικά σχήματα, χωρίς τα οποία συνεπώς είναι ανθρωπίνως αδύνατο να κατανοηθεί έστω και μια λέξη».
Υπάρχει τάξη στη φύση, και οι καλλιτέχνες που θέλουν να την αναπαράγουν περνάνε ώρες μελετώντας τις μορφές της φύσης. Ο πολιτισμός έχει παλέψει, για χιλιάδες χρόνια, να κατανοήσει αυτή την τέλεια γεωμετρία.
Τον 4ο αιώνα ο Πλάτων πίστευε πως η συμμετρία στη φύση ήταν απόδειξη των καθολικών μορφών. Ο γνωστός κρυπτογράφος Alan Turing έγραψε ένα ολόκληρο βιβλίο προσπαθώντας να εξηγήσει πως μπορούν να σχηματιστούν τέτοια σχέδια στη φύση.
#1 Aloe Polyphylla
#2 Romanesco Broccoli
#3 Dahlia
#4 Crassula Buddha’s Temple Plant
#5 Amazon Lily Pad
#6 Flowers Like Jeweled Carpet
#7 Sunflower
#8 Drosophyllum Lusitanicum
#9 Fractal Cabbage
#10 Hoya Aldrichii
#11 Spiraling Succulent
#12 Thinking Cactus
#13 Camelia
#14 Chameleon Tail
#15 Viola Sacculus
#16 Ludwigia Sedioides
#17 Succulents
#18 Pelecyphora Aselliformis
#19 Lobelia
#20 Leaf Ladder