Φανταστείτε, ότι όλοι οι άνθρωποι στον πλανήτη ζούσαν σε ένα τεράστιο κτίριο και κάποιοι ειδικοί πράκτορες φρόντιζαν να επιβάλουν την τάξη. Οι νόμοι που ισχύουν στο κτίριο δηλώνουν, ότι η οποιαδήποτε πράξη αυτών των πρακτόρων γίνεται για να διασφαλίζεται η ασφάλεια των κατοίκων. Αλλά έρχεται μια στιγμή που συνειδητοποιείτε, ότι αυτοί οι πράκτορες παρακολουθούν τα πάντα. Ελέγχουν τις συνομιλίες σας, τις ενέργειές σας, την τοποθεσία σας και αυτά που λέτε. Καταλαβαίνετε τι εννοούμε;
Η Propublica αποφάσισε να κάνει μια έρευνα για να ανακαλύψει πόσες πολλές πληροφορίες γνωρίζουν τα κοινωνικά δίκτυα για τους χρήστες τους.
Δείτε τα αποτελέσματα παρακάτω:
Να τι θυμάται το Facebook:
- Ό,τι σας αρέσει: φωτογραφίες, σημειώσεις, ανθρώπους, βίντεο, σχόλια. Αναλύει όλα τα likes και τις κοινοποιήσεις σας.
- Όλα τα προσωπικά σας μηνύματα με οποιονδήποτε άλλο χρήστη.
- Όλες τις αναρτήσεις, φωτογραφίες και σχόλια που έχετε διαγράψει.
- Όλες τις ημιτελείς αναρτήσεις που ξεκινήσατε, αλλά δεν δημοσιεύσατε ποτέ.
- Όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεο που δημοσιεύετε και κοινοποιείτε. Ή ακόμα και εκείνα που άλλοι χρήστες μοιράζονται μαζί σας.
- Την ώρα που γίνεστε φίλοι με κάποιον χρήστη και την ώρα που σταματάτε να είστε φίλοι. Επίσης, γνωρίζει και πότε επικοινωνείτε περισσότερο τακτικά.
- Όλες τις κινήσεις, τα like και τις αναρτήσεις σας στο Ιnstagram και το WhatsApp (και τα δυο ανήκουν στο Facebook).
- Όλες τις εκδηλώσεις που πήγατε και τις χώρες και πόλεις που επισκεφθήκατε.
- Όλες τις συσκευές που χρησιμοποιείτε για να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας.
- Όλα τα πράγματα που έχετε κάνει σε ιστοσελίδες, στις οποίες έχετε εγγραφεί μέσω Facebook. Κατά πάσα πιθανότητα όλες αυτές οι ιστοσελίδες απαιτούν εγγραφή και εφόσον η εγγραφή μέσω e-mai είναι περισσότερο χρονοβόρα, συνηθίζουμε να κάνουμε εγγραφή μέσω Facebook.
© adme.ru
- To επίπεδο εκπαίδευσής σας και το εισόδημά σας.
- Τις ιστοσελίδες που έχετε επισκεφθεί μέσω αναρτήσεων ή διαφημίσεων στο Facebook.
- Kάθε σελίδα που έχει την επιλογή “Κοινοποιήστε στο Facebook” ή απλά ένα “Μου αρέσει.”
© adme
- Τους αριθμούς της πιστωτικής σας κάρτας.
- Τις πολιτικές σας πεποιθήσεις και ειδικά κάποια σχόλια που κάνατε και μπορεί να στραφούν εναντίον σας.
- Το πρόσωπό σας: Όταν κάποιος σας αναφέρει σε μια φωτογραφία, το Facebook μπαίνει στη βάση δεδομένων του προκειμένου να εντοπίσει με μεγαλύτερη ακρίβεια το πρόσωπό σας στις επόμενες φωτογραφίες.
Αν διαβάζοντας αυτό το άρθρο, θέλετε να διαγράψετε οποιονδήποτε λογαριασμό σας από τα κοινωνικά δίκτυα, πρέπει να ξέρετε, ότι ούτε αυτό το βήμα θα κάνει τα προσωπικά σας δεδομένα να εξαφανιστούν από τις βάσεις δεδομένων τους. Βασικά, θα μείνουν εκεί για πάντα!
Το θέμα είναι, ότι δεν χρειάζεται να φύγετε από το κτίριο που ζει όλη η υπόλοιπη ανθρωπότητα. Απλά, πρέπει να μάθετε να συμπεριφέρεστε λίγο πιο προσεχτικά.