Η Μητέρα Φύση, είναι από τους πιο απίθανους δημιουργούς που υπάρχουν. Τα αριστουργήματά της είναι τόσο εντυπωσιακά και εκπληκτικά που μοιάζουν να αποτελούν μέρος ενός φανταστικού κόσμου της δικής μας πραγματικότητας.
Δεν έχουμε δει ποτέ πριν τόσο φανταστικές εικόνες. Είναι απίστευτες και μπορείτε να το διαπιστώσετε παρακάτω.
Ένας υποβρύχιος καταρράκτης
© bolivares
© blogspot
Αυτή η οφθαλμαπάτη δημιουργήθηκε από κοιτάσματα άμμου που βρίσκονται κατά μήκος της ακτής του Μαυρικίου. Μοιάζουν με ένα τεράστιο υποβρύχιο καταρράκτη.
Μια εικόνα
© dailymail
Στην πραγματικότητα, αυτή δεν είναι μια εικόνα ενός εξπρεσιονιστή καλλιτέχνη. Τα νεκρά δέντρα βρίσκονται μπροστά από τους κόκκινους αμμόλοφους ενώ στο βάθος κυριαρχεί το ηλιοβασίλεμα της Ναμίμπια. Όπως μπορείτε να δείτε, το παιχνίδι των σκιών και του φωτός, δημιουργεί μια εικόνα που δύσκολα πιστεύει κανείς πως είναι πραγματική.
Μια ταραγμένη θάλασσα
© fox41blogs.typepad
© wordpress
Κοιτάζοντας σύννεφα όπως αυτά, μπορεί κανείς να φανταστεί μια φουρτουνιασμένη θάλασσα πάνω από το κεφάλι του αντί για ουρανό. Το Undulatus Asperatus είναι ένα σπάνιο είδος σύννεφου που συχνά φαίνονται τρομακτικά. Δεν πρέπει όμως να σας ξεγελά η εμφάνισή τους, δεν συνοδεύονται από έναν τυφώνα ή από μια καταιγίδα.
Μια μαγική λίμνη
© flickr
© boomsbeat
Η λίμνη Ουγιούνι είναι διάσημη για την παραμορφωμένη αντίληψη του χώρου που δημιουργεί λόγω της απουσίας οποιονδήποτε αντικειμένων στην επιφάνειά της. Κατά τη διάρκεια των εποχών βροχής, το αλκαλικό της έδαφος μετατρέπεται σε έναν τεράστιο καθρέφτη. Τα κύτταρα αλατιού καλύπτονται από ένα πολύ λεπτό στρώμα κρυσταλλικού νερού που αντανακλά τον ουρανό και σβήνει τελείως τον ορίζοντα.
Στην άκρη του γκρεμού
© grindtv
Μοιάζει σαν ο άνδρας της φωτογραφία να περπατά στην άκρη του βράχου αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για την όχθη ενός ποταμού που ρέει μέσα στο Γκλέν Κάνυον.
Ένα μωρό
–
Μπορείτε να βρείτε το μωρό σε αυτή την εικόνα; Είναι δύσκολο αρχικά επειδή παρατηρούμε ολόκληρη την εικόνα και επικεντρωνόμαστε στο φως καθώς σχηματίζονται δέντρα και φιγούρες στο κάτω μέρος του πλαισίου. Ωστόσο, αν κοιτάξετε καλύτερα, μπορείτε να δείτε ένα μωρό μέσα στη μήτρα.
Μια άβυσσος
© hk.on
Βλέπετε τα δύο αγόρια που πηδούν στην άβυσσο; Στην πραγματικότητα, είναι μια εικόνα στο Πηγάδι του Ιακώβ στην πολιτεία του Τέξας. Το Πηγάδι του Ιακώβ, είναι μια τεράστια αρτεσιανή πηγή με διάμετρο 3,66 μέτρα και βάθος 9,14 μέτρα. Το νερό είναι τόσο καθαρό που το να πηδήξει κανείς εκεί είναι σαν να κάνει άλμα σε κενό χώρο.
Σχήμα δέντρων
© nationalgeographic
Είναι άραγε δέντρο ή ποτάμι; Τίποτα από αυτά. Αυτά τα σχήματα δέντρου στην Μπάχα Καλιφόρνια του Μεξικό, σχηματίζονται στην άμμο λόγω του υψηλού εύρους που έχει η παλίρροια στα ρηχά νερά που εμφανίζονται λόγω των ισχυρών ρευμάτων.
Πέτρινα κύματα
© wikimedia
© f
Στα σύνορα μεταξύ Αριζόνας και Γιούτας, μπορείτε να δείτε μερικούς μοναδικούς βραχώδεις σχηματισμούς. Έχουν σχηματιστεί εδώ και εκατομμύρια χρόνια από αμμόλοφους που σταδιακά μετατράπηκαν σε στερεό βράχο. Η συνεχής επίδραση από τους ανέμους και τις βροχές για μεγάλο χρονικό διάστημα, έπαιξε σημαντικό ρόλο στη δημιουργία αυτού του περίεργου σχηματισμού.
Ορεινός δρόμος
© grindtv
© petemcbride
Όταν κοιτάζετε αυτή την εικόνα για πρώτη φορά, θα δείτε έναν δρόμο που περνά από βουνά. Στην πραγματικότητα, είναι η εικόνα του ποταμού Κολοράντο που λαμβάνεται λανθασμένα από την όρασή μας. Αυτό συμβαίνει λόγω του χρώματος και των αποχρώσεων του ποταμού.
Ένας ανεμοστρόβιλος που καίγεται
© nydailynews
© ifantasyc
Αυτό που βλέπουμε, δεν είναι ένας ανεμοστρόβιλος που έχει πάρει φωτιά αλλά μια εικόνα του ποταμού Ριο Τίντο στην Ισπανία. Είναι γεμάτος με απόβλητα από εξορυκτικές δραστηριότητες. Ως αποτέλεσμα, έχει γίνει όξινος. Το κόκκινο χρώμα του νερού προκαλείται από το υψηλό ποσοστό των βαρέων μετάλλων σε αυτό.
Ήλιοι φαντάσματα
© wikimedia
Αυτό το φαινόμενο είναι γνωστό ως παρήλιο και προκαλείται από τη διάθλαση του ηλιακού φωτός από κρυστάλλους πάγου που παρασύρονται στην ατμόσφαιρα.
Ιστός αράχνης
© joyreactor
Μοιάζει με την τέλεια φωτογραφία βροχής. Αν κοιτάξετε πιο προσεκτικά, θα παρατηρήσετε πως οι σταγόνες απλά κρέμονται από τον ιστό της αράχνης.
Δικέφαλη ζέβρα
© actualno
© blogspot
Η εναλλαγή του μαύρου και του λευκού χρώματος απενεργοποιεί την ικανότητα μας να ανιχνεύουμε τις άκρες των αντικειμένων. Για αυτό, βλέπουμε αυτές τις «δικέφαλες» ζέβρες.