Σε όλο τον κόσμο, υπάρχει η μοντέρνα τεχνολογία και μπορείτε να ανακαλύψετε εντυπωσιακά γλυπτά. Οι δημιουργοί τους, άφησαν πίσω τις παραδόσεις που ήξερε το κοινό ως σήμερα και έκαναν πραγματικότητα το αδύνατο.
«Γουόντερλαντ», Καναδάς
© Neil Howard
Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο σε αυτό το γλυπτό στο Κάλγκαρι του Καναδά, είναι στο εσωτερικό του. Εξωτερικά, αυτό το συρμάτινο πλαίσιο 12 μέτρων, έχει τη μορφή ενός κεφαλιού. Εσωτερικά, είναι ολόκληρος κόσμος. Αποτελεί έμπνευση του Ισπανού γλύπτη Χάουμε Πλένσα.
«Κάρμα», ΗΠΑ
© Alyx Dellamonica
Η δημιουργία ανήκει στον Κορεάτη γλύπτη Ντου Χο Σουχ και εντυπωσιάζει τους επισκέπτες του μουσείου τέχνης Όλμπραϊντ-Νοξ, της Νέας Υόρκης. Προκαλεί σίγουρα εντυπώσεις. Το μήκος του είναι μόλις 7 μέτρα, αλλά φαίνεται ατελείωτο.
«Μυστικός δείπνος», ΗΠΑ
© Gord McKenna
Το γλυπτό από τον Άλμπερτ Σζουκάλσκι στην πόλη-φάντασμα του Ράιολαϊτ, μπορεί να σας θυμίζει μια δημιουργία του Λεονάρντο ντα Βίντσι. Βρίσκεται κοντά στη διάσημη Κοιλάδα του Θανάτου, με τις φιγούρες να δείχνουν ιδιαίτερα μυστηριώδεις τη νύχτα. Τότε, φωτίζονται από το εσωτερικό, με ειδικό τρόπο.
Ο λουόμενος. Γερμανία
time
Οι Γερμανοί που αποφασίζουν να κάνουν μια βόλτα με το σκάφος τους στην λίμνη Μπινενάλστερ της Γερμανίας μένουν έκπληκτοι από το θέμα ενός γυναικείου αγάλματος που βρίσκεται μέσα στο νερό.
«Διαμάντια», Αυστραλία
© russellstreet
Αυτή η εικόνα δεν έχει περιστραφεί. Ο γλύπτης Νιλ Ντόνσον από τη Νέα Ζηλανδία, δημιουργεί γλυπτά που δεν μπορείτε να προσπεράσετε χωρίς να αναρωτηθείτε πώς αιωρούνται. Το αποτέλεσμα έχει δημιουργηθεί με τη βοήθεια ελάχιστα αισθητών καλωδίων.
«Εξισορροπημένο γλυπτό», Ντουμπάι
© Deutsche Bank
Αυτό το χάλκινο γλυπτό, αψηφά εντελώς τους νόμους της φυσικής. Τα γλυπτά του Πολωνού καλλιτέχνη Γιέρζι Κεντζιόρα, δεν αναποδογυρίζουν από το ίδιο τους το βάρος και τον αέρα, ενώ αποτελούν ένα μυστήριο για όλους.
«Μνημείο για τον βιολιστή», Ολλανδία
© Paul Arps
Στη διάσημη λυρική σκηνή «Στόπερα» του Άμστερνταμ, όπου βρίσκονται το δημαρχείο και το μουσικό θέατρο, υπάρχει ένα μαρμάρινο πάτωμα που έσπασε, για να εγκατασταθεί αυτό το γλυπτό. Ο δημιουργός του γλυπτού με τον βιολιστή, αποτελεί ένα μυστήριο. Οι άνθρωποι που το συναντούν, προτιμούν να το αγνοήσουν.
«Πόρσε στο Φεστιβάλ Ταχύτητας», Ηνωμένο Βασίλειο
© Bruno Postle
Ο Τζέρρυ Τζούντα, δημιουργεί τα υπέροχα γλυπτά του από αυτοκίνητα που μοιάζουν να τρέχουν σε έναν ατελείωτο χώρο. Στο πλαίσιο του ετήσιου Φεστιβάλ Ταχύτητας στο Γκούντγουντ, κατάφερε να συνεργαστεί με τις πιο γνωστές μάρκες στον κόσμο του αυτοκινήτου.
«Ανάβαση και Κατάβαση», Αυστραλία
© Matthew Perkins
Η σκάλα για τον ουρανό από τον Ντέιβιντ ΜακΚράκεν, βρίσκεται στο Σύδνεϋ και έχει ένα μυστικό. Κάθε βήμα είναι μικρότερο από το προηγούμενο. Έτσι, όταν το κοιτάζει κανείς, μοιάζει να εξαφανίζεται.
«Το αναπόφευκτο του χρόνου»
© Adam Martinakis /3d visual
Ο Έλληνας καλλιτέχνης και γλύπτης Άνταμ Μαρτινάκης, δημιουργεί ψηφιακά γλυπτά στο είδος της φουτουριστικής εικονικής τέχνης. Μπορείτε να τα δείτε μόνο στο διαδίκτυο ή σε εκτυπώσεις. Ωστόσο, αυτός είναι ο λόγος που υπάρχει η σύγχρονη τέχνη: να ανακαλύπτουμε νέους τρόπους έκφρασης.
«Χαρακτηριστικά της Βαρύτητας του Ελέφαντα», Γαλλία
© Jean-Pierre Dalbéra
Το γλυπτό του Ντάνιελ Φίρμαν, βρέθηκε στο Ανάκτορο Φονταινεμπλώ στο Παρίσι. Αφιερώθηκε στη θεωρία πως ένας ελέφαντας μπορεί να ισορροπήσει στην προβοσκίδα του, σε ύψος 18.000 χιλιομέτρων από την επιφάνεια του εδάφους.
«Ο Δρομέας», Ελλάδα
© G Da
Αυτό το δημιούργημα, βρίσκεται στην Αθήνα και προκαλεί εντυπώσεις με την αίσθηση της κίνησης που έχει, από όποια γωνία και να το κοιτάξετε. Αυτή η κολοσσιαία φιγούρα, δημιουργήθηκε με έναν μεγάλο αριθμό κομματιών σκούρου πράσινου γυαλιού, από τον γλύπτη Κώστα Βαρώτσο.
«Υποβρύχια γλυπτά», Μεξικό
© Scuba Catalog
Ο γλύπτης Τζέισον Τέιλορ, έχει καταφέρει να δημιουργήσει ολόκληρα υποβρύχια πάρκα, σε διάφορα μέρη του κόσμου. Για να φωτογραφηθείτε με τα εκθέματα, θα πρέπει να κάνετε μεγάλη προσπάθεια και να βρείτε εξοπλισμό καταδύσεων.
«Εμπλοκή»
Ένας άλλος υποστηρικτής της ψηφιακής τέχνης, είναι ο Τσαντ Νάιτ. Ο ίδιος τοποθετεί τα εικονικά γλυπτά του σε ένα φόντο, κοντά στην πραγματικότητα. Τα κάνει τόσο εκπληκτικά, που οι φανταστικές εικόνες φαίνονται να ζωντανεύουν.
«Άλι και Νίνο», Γεωργία
© thebadmanpuntedbaxter / imgur
Αυτό το γλυπτό, είναι δημιουργία της Ταμάρα Κβεσιτάντζ και εμπνεύστηκε από την ιστορία αγάπης δύο ανθρώπων. Τα έργα της, βρίσκονται σε συνεχή κίνηση: πρώτα κατευθύνεται το ένα προς το άλλο, μετά γίνονται ένα και τέλος, χωρίζουν και πάλι.
[viraldazed] [funnyworm] [creators.vice] [whatsupwithamsterdam]