Η αλήθεια είναι ότι σαν είδος έχουμε μια μικρή εμμονή με τα πέη. Έχουν μνημονευτεί πολλές φορές σε ποιήματα, σε θέματα ψυχολογίας και πίνακες ζωγραφικής.
Στους αρχαίους πολιτισμούς χρησιμοποιούνταν ως σύμβολα γονιμότητας. Σήμερα, πολλές φορές χρησιμοποιούνται για να πειράξουμε και να κοροϊδέψουμε τους φίλους μας…σε όποια ηλικία και αν είμαστε.
Σίγουρα, κάποιος σε κάποιο μέρος της γης έχει κάνει μια έρευνα για τον λόγο που το φαλλικό σύμβολο είναι τόσο διαδεδομένο στην σύγχρονη κοινωνία. Πιθανώς να σχετίζεται ιστορικά με την ανδρική κυριαρχία.
Ωστόσο, το μέρος που γιορτάζεται το σύμβολο του φαλλού περισσότερο από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο είναι το πάρκο Χαεσιντάνγκ.
Getty
Το πάρκο Χαεσιντάνγκ, γνωστό και ως “Πάρκο του πέους” είναι ένα θεματικό πάρκο απόλυτα αφιερωμένο στα πέη και αποτελεί τουριστικό πόλο έλξης στην νότια Κορέα.
Getty
Τα αγάλματα πέους που εκτίθενται στο πάρκο έχουν κατασκευαστεί από νοτιοκορεάτες καλλιτέχνες που ήθελαν να γιορτάσουν την χαρά, την πνευματικότητα και την σeξουαλικότητα.
Getty
Ωστόσο, υπάρχει ένας θρύλος που “σκεπάζει” αυτά τα αγάλματα:
Getty
“Κάποτε ζούσε μια νεαρή υπηρέτρια που ήταν αρραβωνιασμένη. Μια μέρα, η κοπέλα πήρε την βάρκα του άντρα της για να μαζέψει φύκια στην θάλασσα.
Ο άντρας της την έριξε στην θάλασσα σε μεγάλη απόσταση από την στεριά. Της υποσχέθηκε ότι θα γυρίσει να την πάρει αργότερα και επέστρεψε στην παραλία για να συνεχίσει την δουλειά του.
Ωστόσο, ο καιρός άλλαξε και εμφανίστηκαν ισχυροί άνεμοι και μεγάλα κύματα. Ο άντρας δεν μπόρεσε να πάει να πάρει την γυναίκα του και τελικά πνίγηκε”, αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα τουρισμού της Νότιας Κορέας.
“Από τότε, οι ψαράδες δεν μπορούσαν να πιάσουν ούτε ένα ψάρι και ισχυρίζονται ότι αυτό οφείλεται στην νεκρή κοπέλα”, συνεχίζει η ιστοσελίδα.
Getty
“Για να εξευμενίσουν το πνεύμα της οι χωρικοί έφτιαξαν πολλά ξύλινα αγάλματα και της αφιέρωναν θρησκευτικές τελετές. Σιγά σιγά τα ψάρια εμφανίστηκαν ξανά και οι χωρικοί μπόρεσαν να αποκτήσουν την άνεση που είχαν χάσει.”
Τα εκθέματα διαφέρουν σε μέγεθος, χρώματα και καλλιτεχνική επιρροή.
[unilad]