Μια αρχιτεκτονική εταιρία στη Νέα Υόρκη, έχει παρουσιάσει ήδη τα σχέδια για ένα εξωπραγματικό ουρανοξύστη.
Θεωρείται το “ψηλότερο κτίριο που έχει υπάρξει ποτέ στον κόσμο”. Ο πύργος Analemma θα αιωρείται από έναν αστεροειδή σε τροχιά 50.000 χιλιομέτρων πάνω από την γη και ο μόνος τρόπος διαφυγής, θα είναι με αλεξίπτωτο.
Η τροχιακή διαδρομή θα ταλαντεύει τον πύργο στο σχήμα του 8, ανάμεσα στο βόρειο και το νότιο ημισφαίριο, πηγαίνοντας τους κατοίκους σε διαφορετικό μέρος της γης καθημερινά.
Η τροχιακή διαδρομή θα ταλαντεύει τον πύργο στο σχήμα του 8, ανάμεσα στο βόρειο και το νότιο ημισφαίριο, πηγαίνοντας τους κατοίκους σε διαφορετικό μέρος της γης καθημερινά, συμπεριλαμβανομένης της Νέας Υόρκης.
Ο καινοτόμος σχεδιασμός ανήκει στην αρχιτεκτονική εταιρία Clouds Architecture Office, η οποία βρίσκεται και πίσω από προτάσεις για σχεδιασμό σπιτιών στον Άρη και στα σύννεφα.
Ο σχεδιασμός θα χρησιμοποιήσει ένα σύστημα που ονομάζεται Παγκόσμιο Σύστημα Υποστηρικτικής Τροχιάς, το οποίο δένει ένα πολύ δυνατό καλώδιο στον αστεροειδή που κατεβαίνει στη Γη και συνδέεται με τον πύργο. Εφόσον ο πύργος αιωρείται, μπορεί να κατασκευαστεί σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και να μεταφερθεί στον τελικό του προορισμό.
Ο πύργος θα είναι χωρισμένος σε τμήματα και καθένα από αυτά, θα εξυπηρετεί διαφορετικό σκοπό. Τα επαγγελματικά γραφεία θα βρίσκονται στους πρώτους ορόφους, ενώ οι κάτοικοι θα έχουν πρόσβαση σε κήπους, χώρους λατρείας, καταστήματα, εστιατόρια και χώρους διασκέδασης.
Επίσης, οι κάτοικοι θα απολαμβάνουν φρέσκο νερό από τη συμπύκνωση των νεφών, το οποίο θα καθαρίζεται.
Η προτεινόμενη τροχιά είναι βαθμονομημένη ώστε τα κατώτερα τμήματα να έχουν θέα της Νέας Υόρκης.
Μια αρχιτεκτονική εταιρία στη Νέα Υόρκη έχει παρουσιάσει ήδη τα σχέδια για έναν εξωπραγματικό ουρανοξύστη. Θεωρείται το “ψηλότερο κτίριο που έχει υπάρξει ποτέ στον κόσμο”.
“Ο πύργος Analemma είναι ένα παράδειγμα ενός κτιρίου μεικτής χρήσης, που ενσωματώνει στρατηγικές πλανητικού σχεδιασμού, δημιουργώντας το υψηλότερο κτίριο που έχει υπάρξει. Η κατασκευή κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει στο Ντουμπάι, όπου βρίσκονται ειδικοί στην κατασκευή ψηλών κτιρίων και μάλιστα πολύ πιο φθηνά απ’ ό,τι στη Νέα Υόρκη”.
“Οι κατασκευαστές σκοπεύουν να εκμεταλλευτούν πλήρως την τοποθεσία του ουρανοξύστη και να τοποθετήσουν ηλιακά πάνελ στα ανώτερα επίπεδα, για την παραγωγή ενέργειας από τον ήλιο”, αναφέρει η εταιρία.
Η ομάδα ανακάλυψε ότι υπάρχει ένα ύψος στο οποίο οι άνθρωποι δεν μπορούν να επιβιώσουν, εξαιτίας των ακραίων καιρικών συνθηκών. “Για παράδειγμα, ενώ μπορεί να υπάρχει ένα όφελος στο να έχουμε 45 λεπτά παραπάνω ημέρα σε υψόμετρο 32.000 μέτρων, η θερμοκρασία των -40 βαθμών Κελσίου θα απέτρεπε τους ανθρώπους από το να βγουν έξω χωρίς προστατευτική στολή”.
Οι αρχιτέκτονες θα σχεδιάσουν παράθυρα που θα μεταβάλλουν το ύψος τους, για να αντέξουν την πίεση και τις αλλαγές της θερμοκρασίας.
Ο πύργος θα ταξιδεύει στο μοτίβο του 8, πάνω από μεγάλες πόλεις στο νότιο και το βόρειο ημισφαίριο, όπως η Νέα Υόρκη, η Αβάνα, η Ατλάντα και ο Παναμάς. Το φως της ημέρα αυξάνεται κατά 40 λεπτά στα ανώτερα επίπεδα του πύργου, λόγω της καμπυλότητας της Γης.