Δευτέρα, Ιανουάριος 13 2025
ΕλλάδαΚυρίτσης για συλλαλητήρια: «Κάθε φορά που παίρνουν οι εθνικιστές το πάνω χέρι...

Κυρίτσης για συλλαλητήρια: «Κάθε φορά που παίρνουν οι εθνικιστές το πάνω χέρι έχουμε εθνικές τραγωδίες»

Την άποψη ότι «κάθε φορά που παίρνουν το πάνω χέρι οι εθνικιστές έχουμε εθνικές τραγωδίες» διατύπωσε για τα νέα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία σε 25 πόλεις όλης της Ελλάδας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.«Σας θυμίζω το 1922, τη Χούντα και το ξεπούλημα της Κύπρου. Όταν βλέπω διάφορους να τυλίγονται με τη σημαία φοβάμαι ήττες» πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κάθε φορά που βλέπω τέτοια πράγματα φοβάμαι γιατί η ιστορία είναι πικρή, ζωντανή και επικίνδυνη» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο είναι «κεφαλαιώδους σημασία να λυθεί το ζήτημα (σ.σ. το Σκοπιανό) γιατί στα βόρειά μας θέλουμε μια χώρα φιλική, και όχι άθυρμα άλλων δυνάμεων».

Την τριετία ΣΥΡΙΖΑ εξοικονομήθηκε «κανα 15άρι δισ»!

Ο βουλευτής Β’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να ανατρέψει την εκτίμηση κορυφαίων παραγόντων της Τρόικας, συμπεριλαμβανομένων του επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, του πρώην προέδρου του EuroWorking Group Τόμας Βίζερ και πολλών άλλων ότι με την πολιτική που ακολούθησε το 2015 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κόστισε στους Έλληνες φορολογούμενους περίπου 100 δισ. ευρώ. Ακόμη και ο βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος έχει επισημάνει ότι η πολιτική που ακολουθήθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2015 κόστισε στους Έλληνες περίπου 35 δισ. ευρώ.

Η άποψη που εξέφρασε στη συνέντευξή του ο Γιώργος Κυρίτσης είναι εκ διαμέτρου αντίθετη. Υποστήριξε ότι οι κυβερνήσεις που είχαν προηγηθεί του ΣΥΡΙΖΑ «είχαν υπογράψει πλεόνασμα 5% επ΄ άπειρον» αν και όταν του επισημάνθηκε ότι αυτό δεν έχει συμβεί είπε ότι «είχαν υπογράψει 5% στο πρώτο Μνημόνιο, και 4,5% επ’ άπειρον στο δεύτερο Μνημόνιο και εν πάσει περιπτώσει είναι πολύ καλύτερα από αυτό που υπογράψαμε εμείς».

«Ό,τι μπορέσαμε κάναμε» είπε για τα πλεονάσματα ο κ. Κυρίτσης και πρόσθεσε: «1% το χρόνο κι αν βάλουμε τις τρεις χρονιές (σσ αναφέρεται στο 2015, το 2016 και το 2017 που ο στόχος για τα πρωτογενή πλεονάσματα μειώθηκε λόγω της κατάρευσης που προκλήθηκε από τη διαπραγμάτευση του 2015 και της επιστροφής της ελληνικής οικονομίας σε ύφεση) με -0,25%, 0,5% και 1,25% μαζεύονται κανα 15άρι δισ!». «Δεν είναι αστεία ποσά αυτά» είπε ο Γιώργος Κυρίτσης ισχυριζόμενος -ούτε λίγο, ούτε πολύ- πως όχι μόνο η πολιτική που ακολουθήθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2015 δεν ζημίωσε τους Έλληνες αλλά αντιθέτως τους έκανε… πλουσιότερους με περίπου «κανα δεκαπεντάρι δισ. ευρώ» όπως χαρακτηριστικά είπε…

Όσον αφορά την πορεία της οικονομίας σήμερα και τις προβλέψεις-σοκ του μεσοπρόθεσμου για πλεονάσματα 5,19% το 2022 ο κ. Κυρίτσης εκτίμησε ότι «τα πράγματα πάνε καλύτερα από ό,τι τα περίμενα εγώ τουλάχιστον».

Στην παρατήρηση ότι είναι αποτέλεσμα υπερφορολόγησης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως «ό,τι χώρος δημιουργείται από το μεγαλύτερο πλεόνασμα θα δοθεί σε κοινωνικές δαπάνες και αυτό λέγεται αναδιανομή και είναι καλό πράγμα».

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «μια αριστερή διακυβέρνηση όταν θα έχει τα χέρια της λυμένα θα μπορεί να κάνει περισσότερα πράγματα, τώρα δεν τα έχει λυμένα. Αυτό θα γίνει μετά το τέλος των Μνημονίων και με την πάροδο των επόμενων μηνών».

«Το να μην μειώσεις τις συντάξεις είναι κάτι που μπορεί να επιτευχθεί χωρίς άλλου είδους παρέμβαση»

Μιλώντας ειδικά για τις συντάξεις σημείωσε ότι «υπάρχουν τα επιχειρήματα ανεξαρτήτως της στάσης του ΔΝΤ που να εξουδετερώνουν με χαρτί και με μολύβι τους λόγους μείωσης. Από ό,τι καταλαβαίνω υπάρχει ευήκοον ους για διαπραγμάτευση». «Το να μην μειώσεις τις συντάξεις με βάση την πορεία της οικονομίας είναι κάτι που μπορεί να επιτευχθεί χωρίς άλλου είδους παρέμβαση. Χρειάζεται να επαναδιαπραγματευούμε το θέμα αυτό» κατέληξε ο κ. Κυρίτσης.

Για αύξηση χρέους: «Αυτή δεν ήταν η εσωτερική υποτίμηση;»

Κληθείς να σχολιάσει την αύξηση του χρέους της Ελλάδας σε απόλυτους αριθμούς, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να επιρρίψει τις ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις. «Αυτός δεν ήταν ο αρχικός σχεδιασμός; Αυτή δεν ήταν η εσωτερική υποτίμηση; Αυτή δεν ήταν η λογική που προέκρινε η ΕΕ; Θέλουν να τα φορτώσουνε σε μας τώρα;» αναρωτήθηκε ο Γιώργος Κυρίτσης.

Ακούστε τη συνέντευξη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο ΘΕΜΑ 104,6:

Τα πιο σημαντικά