“Είμαστε σε καλό δρόμο, η δουλειά που έχει γίνει,δεν θέλω να ευλογήσω τα κυβερνητικά γένια, αλλά είναι σοβαρή, παρά τα αντιθέτου λεγόμενα. Με προσεκτικό τρόπο έχει υπηρετηθεί η εθνική γραμμή. Είμαστε στο σημείο που φαίνονται όλα να οδηγούνται στο διέξοδο μιας κοινά συμφωνημένης λύσης” δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Θεόδωρος Δρίτσας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
Ερωτηθείς για τα συλλαλητήρια απάντησε “Είμαι εναντίον των συλλαλητηρίων είναι αυτονόητο, και πιστεύω όχι μόνο ότι δεν προσφέρουν, αλλά βλάπτουν πολύ τα στρατηγικά συμφέροντα της χώρας και την πατριωτική προοπτική του ελληνικού λαού. Τα συλλαλητήρια αυτά και η ταυτότητα τους δεν είναι σαφής, αλλά το παρακάμπτω αυτό, δομούνται σε ένα δίπολο πατριώτες από την μία πλευρά, ριψάσπιδες από την άλλη. Αυτό είναι το μήνυμα των συλλαλητηρίων. Εμπεδώνεται μια εθνική ανασφάλεια ως αρετή, γιατί είναι δικαιολογημένη η εθνική ανασφάλεια με όσα έχει τραβήξει ο ελληνικός λαός και με τόσες ρωγμές που έχει υποστεί η εθνική του υπερηφάνεια από τα μνημόνια. Όλα αυτά είναι κατανοητά”.
“Η κριτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ δεν είναι ότι εκχώρησε οτιδήποτε, είναι ότι συγκρότησε σε προηγούμενες δεκαετίες και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, μια προσέγγιση στο ζήτημα της επίλυσης αυτής της εκκρεμότητας με διάφορους τρόπους που ξεπέρασαν και τη λεγόμενη εθνική γραμμή στο πεδίο της διαπραγματευτικής δεκτικότητας, αλλά όχι της εκχώρησης. Κανείς δεν θα το έλεγε αυτό, άλλωστε δεν συνετελέστη κάτι. Αυτή η ιστορική πείρα δεν δίνει το δικαίωμα στη ΝΔ και σε άλλους χώρους να κατηγορούν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι ενδοτική, προδοτική, επικίνδυνη και όλα αυτά που ακούμε” τόνισε.
Αναφορικά με την πρόσκληση του Δημήτρη Καμμένου για συμμετοχή στα συλλαλητήρια είπε ότι “Αυτές είναι πραγματικές αντιφάσεις, δεν τις κρύβουμε. Η κυβερνητική συνεργασία με τους ΑΝΕΛ δεν έχει γίνει στο πεδίο των προγγραματικών συγκλίσεων αναφορικά με τα εθνικά ζητήματα, δεν ήταν τότε στην επικαιρότητα και όντως είναι μια αντίφαση. Όμως, το εθνικό θέμα αφορά όλους και το σύνολο των δυνάμεων του κοινοβουλίου”.
“Η είσοδος της FYROM στο ΝΑΤΟ προγραμματίζεται, εφόσον τα πράγματα οδηγηθούν σε μια διαδικασία που ανοίξουν τα βήματα, για την επόμενη διετία το νωρίτερο” υπογράμμισε.
Ακούστε το ηχητικό: